Haberler

TRT World Haber Ağını Genişletmeye Devam Ediyor

TRT World, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington D.C'deki yeni stüdyosuyla haber ağını genişletmeye devam ediyor.

TRT World, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington D.C'deki yeni stüdyosuyla haber ağını genişletmeye devam ediyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası haber ağı olan TRT World, Washington D.C'nin kalbinden gelişmeleri sıcağı sıcağına bildireceği yeni stüdyolarını 6-7 Kasım tarihlerinde yapılacak ABD ara seçimleri için hazırladığı özel programıyla dünyaya tanıtıyor.

Modern stüdyolarıyla ve genişleyen haber ağıyla TRT World, Amerika'nın nabzını tutmaya 2018 ABD yarıyıl seçimleriyle başlayacak. 6-7 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek seçimler sırasında, TRT World'ün uzman muhabirleri Georgia, Florida ve Teksas gibi kilit eyaletlerden yapacakları yayınlarla seçimlere farklı bir mercekten bakacak.

İlk kez oy kullanacak olan seçmenlerden, azınlık grupların mensubu seçmenlere kadar mikrofon tutacak olan TRT World, aynı zamanda göçmenlik konusu ve "Yılın Kadını" gibi önemli konularda da izleyicilerine farklı görüşler sunacak. TRT World'ün önemli ekran yüzlerinden Alican Ayanlar'ın sunacağı seçim özel programında, ayrıca üst düzey konuklar da misafir edilecek.

"Bigger Than Five" izleyiciyle buluşacak

TRT World'un Washington Yayın Merkezi, ayrıca "Bigger Than Five" (Beşten Büyük) program içeriğini de haftalık olarak izleyicileriyle buluşturacak.

Uluslararası üne sahip gazeteci Ghida Fakhry tarafından sunulacak olan program, küresel dünya düzeni, süper güçlerin kendi arasında elinde tuttuğu gücü ve uluslararası meselelere geleneksel yaklaşımları sorgulayarak, izleyicilerini farklı bir biçimde yeniden düşünmeye sevk edecek.

Alınan politik aksiyonlardan etkilenen insanların sesini duyurma görevini de üstlenecek olan program, ayrıca Washington D.C'deki ve dünyanın dört bir yanındaki büyük siyasi aktörlerle de mülakatlar gerçekleştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Washington Yayın Merkezi'nin, TRT World'ün tüm uluslararası konumları için üstlendiği bir dizi güncellemenin ilki olduğunu belirtti.

Washington'da her zaman bir yayın merkezi olduğunu ancak yeni tesisin daha büyük ve teknik olarak daha gelişmiş bir yer olacağını ifade eden Eren, muhabirler ve editörler için süreçleri hızlandırdıklarını, yeni tesisin, haberleri bölgesel bir merkez olarak ele alacak şekilde donatıldığını kaydetti.

Aralarında muhabirlerin, editörlerinin ve mühendislerin de bulunduğu 30'dan fazla kişiden oluşan bir ekip, yenilenen Washington D.C stüdyolarından faaliyet gösterecek.

Yeni tesis, seslendirme özelliklerine sahip dört düzenleme odasına, bir medya depolama alanına, DTL pozisyonlarının yanı sıra, tam donanımlı bir kontrol odasına ve geniş bir stüdyoya sahip.

TRT World, ABD'deki Roku, Amazon Fire TV, Apple TV ve 25 milyondan fazla cihaza ulaşan tüm büyük dijital platformlarda yer alıyor. TRT Dünyası, yerel içeriğe ve özel uygulamalara sahip tüm Amerikan sosyal medya kuruluşlarında da yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Washington Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title