Haberler

TRT Tasarısı Yine Kanunlaşamadı: Genel Kurul Çalışamadı

Yaklaşık İki Haftadır Meclis Genel Kurulu Gündeminde Bulunan TRT Kanunu'nda Değişiklik Öngören Tasarı Bu Hafta da Yasalaştırılamadı.

Yaklaşık iki haftadır Meclis Genel Kurulu gündeminde bulunan TRT Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı bu hafta da yasalaştırılamadı. Tasarı'nın 10'uncu maddesi üzerinde görüşmelerin devam ettiği sırada muhalefetin yoklama talebinde bulunması ve iki kez yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısının bulunamaması nedeniyle, bugün saat 21.00'e kadar çalışması gereken Meclis Genel Kurulu toplanamadı. TRT Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ise haftaya kaldı.

Meclis Genel Kurulu'nun, AKP'nin grup önerisiyle hafta başında alınan karar gereğince bugün saat 21.00'e kadar çalışması bekleniyordu. Ancak tasarının 10'uncu maddesi üzerindeki görüşmelerin devam ettiği sırada muhalefet, yoklama istedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın iki kez yaptığı yoklamada, toplantı yeter sayısı bulunamadı. Gülpınar ise içtüzük gereği, önümüzdeki hafta Salı günü toplanmak üzere Genel Kurul'u kapattı. TRT Kanunu'nda değişiklik öngören, Kürtçe yayın ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in aldığı maaşlar nedeniyle muhalefetin sert tepki gösterdiği 12 maddelik tasarı ise Genel Kurul'un çalışamaması nedeniyle bu hafta da yasalaştırılamadı. 9 maddesi kabul edilen tasarının görüşmelerine önümüzdeki hafta devam edilecek.(ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title