Haberler

TRT Genel Müdürü Şahin'den CHP'li Vekil İnce'ye: "İnsanları Kuru Kuruya Suçlamak Doğru Değil"

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 50 Bin YTL Maaş Aldığını Öne Süren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin İddialarına İlişkin Dava Açtığını Söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 50 Bin YTL Maaş aldığını öne süren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin iddialarına ilişkin dava açtığını söyledi. Şahin, "Gerçekten böyle bir şey varsa bu ortaya çıkar. Ama yoksa insanları kuru kuruya suçlamak, töhmet altında bırakmak doğru bir şey değildir. Çünkü böyle bir para alınıyor ve bu ispatlanıyorsa bizim bunun neticesine katlanmamız gerekiyor. Yok değilse bu şekilde hata yapanların bunun neticesine katlanması gerekiyor" dedi.

TRT'nin yeni çocuk programı "Benimle Oynar mısın"ın Arı Stüdyosu'ndaki tanıtım kokteyline katılan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kokteyl çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. TRT Genel Müdürü Şahin, 50 Bin YTL Maaş aldığını öne süren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin kendisiyle ilgili iddiaları nedeniyle dava açtığının sorulması üzerine "Biz bürokratız. Bizimle ilgili olur olmaz ifadeleri her yerde konuşmamızın bir anlamı yok. Belki kendimizi ifade edemeyişimiz böyle bir şeyin doğruluğu gibi bir kanıya neden olmuş olabilir; ama dava açtık" dedi. Şahin, iddiaların doğru olması halinde bunun ortaya çıkacağını söyleyerek "Gerçekten böyle bir şey varsa bu ortaya çıkar. Ama yoksa insanları kuru kuruya suçlamak, töhmet altında bırakmak doğru bir şey değildir. Çünkü böyle bir para alınıyor ve bu ispatlanıyorsa bizim bunun neticesine katlanmamız gerekiyor. Yok değilse bu şekilde hata yapanların bunun neticesine katlanması gerekiyor" diye konuştu. TRT Genel Müdürü Şahin şunları söyledi:

"Çok doğru bir şey değil bu tarz ithamlar. Ayrıca TRT Kanunu görüşülüyor iken, şahsıma ortaya atmak doğru bir şey değil. TRT konuşulmalıydı, İbrahim Şahin değil. Biz neticede kamu görevlisiyiz. Bizim oradan ayrılmamız TRT'nin atılımlarına gölge düşürmez. TRT dün vardı, biz yoktuk. Yarın olmayacağız, TRT yine olacak. Çünkü TRT çok köklü bir kurum. O açıdan TRT üzerine düşeni zaten yapacak. O yüzden arzu ederdim ki TRT Kanunu konuşulsun. Ama bunun yanında hukuka aykırı, kanunlara aykırı bir davranışımız varsa veya olacaksa bunun neticesine katlanacağız, katlanmak zorundayız. Çünkü bu ülkede hiçbir şey kapalı kalmaz, gizli kalmaz. Ama benim şahsım gereği çok fazla konuşarak bir şeyleri ifade eden bir insan değilim. Biz sadece üretiriz. Bürokrat olarak ortaya koyarız. Anadolu insanı, halk takdir eder."

-TRT'DEN ÇOCUK KANALI ATAĞI-

TRT Genel Müdürü Şahin, bir çocuk kanalı hazırlığında olduklarını da söyleyerek, ekim ayına yetiştirmeye çalıştıklarını bildirdi. Gerek TRT, gerekse diğer kanallardaki çizgi filmlerin yurt dışı kaynaklı olduğunu ifade eden Şahin, "Türkiye'ye özgü üretimleri ne kadar çoğaltırsak, çocuklarımızı o kadar bize benzetiriz. Aksi takdirde başkalarına benzer" dedi. Çocukların kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Şahin, esas projelerinin çocuk kanalı olduğunu bildirerek şunları söyledi:

"TRT 4'ü boşaltarak çocuklara tahsis edeceğiz. Sabah 7 akşam 21 arası ilk etapta özellikle 14 yaşına kadar olan çocuklara yönelik programlar üreteceğiz. Daha sonraki saatleri için çalışmalar yapılıyor. Spor mu koyarız belegesel mi koyarız yoksa 14-25 yaş arası gençler için programlar mı koyarız bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Ama çocuk kanalı konusundaki çalışmalarımız bir hayli yol sarf etti. Umarım ekime yetişir. Yetişemeyecek gibi bir kaygımız var. Diyoruz ki "Biz bunu başka stüdyoda klasik yöntemlerle başlatalım; ama bu programı alıp kendi stüdyomuza taşıyalım" Programları kapalı yerlerde sürdürmeyeceğiz. İllere arkadaşlarımız gidecekler. Çocukların olduğu yerlerde vereceğiz onlara mikrofonu, kendileri program üretecekler. Hem çocuklar özgüvenlerini kazanmış olacaklar. Biz de bir şekilde doğaçlama spontane üreteceklerini ekrana taşıyacağız. Anadolu'nun çocuklarını anlatacak, kendimize özgü milli birliğimizi bütünlüğümüzü anlatan yayınlar yapılacak."

-UYGURCA RADYO YAYINI GELİYOR-

Uygurca radyo yayını yapılacağını da belirten Şahin, "TRT 29 dilde yayın yapıyor. Uygurca, Çin Halk Cumhuriyeti içinde olduğu için hassas olunduğu için hep tereddütle karşılanmış ve TRT'nin bu isteği kabul görmemiş" dedi. Şahin şöyle konuştu:

"Geçen hafta Çin büyükelçisi ziyarete geldiğinde kendisine konuyu açtım, hassasiyetleri anlattım. Hatta böyle bir yayının Çin Halk Cumhuriyeti politikasına da yararı olacağını söyledim. Sempatiyle karşıladılar. Hem Çin Devlet televizyonu hem de Uygur televizyonu ile bizim temaslarımızı sağlayacaklarını söyledi. Arkadaşlarımız bununla ilgili hazırlıkları yapıyorlar. Oralara gidilerek neler yapılacağına bakılacak. En kısa sürede radyo yayınına başlanacak."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title