Haberler

TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk Korosu 2018'in İlk Canlı Yayınını Gerçekleştirdi

TRT Erzurum Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve yaşları 8-13 arasında değişen 45 çocuktan oluşan Çocuk Korosu, TRT Türkü'de 2018'in ilk canlı yayınını gerçekleştirdi. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Didem Dilara Duman Avar tarafından eğitim verilen çocuklar, sevilen eserleri tüm türkü dostlarına armağan etti.

2017 Ekim ayından beri çalışmalarını aralıksız sürdüren THM çocuk korosu, TRT Türkü'de canlı performanslarını sergilediler. Dinleyicilerden yoğun ilgi gören koronun, zaman zaman canlı yayın ve etkinlikler ile devam edeceğinin altını çizen THM Çocuk Korosu şefi Didem Dilara Duman Avar, "Çalışmalarımızın ardından ilk canlı yayınımızı gerçekleştirdik. Ülkemizin çeşitli yerlerinden koromuzu dinleyen türkü severler, bu tür yayınların zaman zaman tekrar edilmesi konusunda bizlere istekleri oldu" dedi.

TRT çocuk korosu çocuklar için bir eğitim yuvası adeta. Her hafta sonunu iple çektiklerini söyleyen çocuklar, "Burada biz çok mutluyuz Didem hocamızdan aldığımız eğitim ile türküler öğreniyoruz, ailelerimizde bize destek oluyor. Her hafta sonunu iple çekiyoruz. Önümüzde yeni canlı yayın ve konserlerimiz olacak. Türkülerimizi en iyi şekilde söylemek istiyoruz" diye konuştular.

Küçük yaşta ki çocukların Türk Halk müziğine ilgilerinden çok memnun olduğunu belirten TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Didem Dilara Duman Avar, "Çocuklar kadar ailelerde bu aktiviteden oldukça memnun. Koroda öğrendikleri türküleri evlerinde de söylüyorlar, aileler çocuklarının bu yönde gelişmesinden ve eğitim alması konusunda bize isteklerini beyan ediyorlar. Bizde çocuklarımızın bu yönde gelişmesinden mutluluk duyuyoruz. Derslerimizde sadece türkü öğrenmek değil aynı zamanda ses eğitimi, nota, solfej ve repertuar eğitimi veriyoruz " diye konuştu.

Çocukların sanatla ilgilenmelerin yanı sıra büyük özgüven kazanmalarını da çok önemsediğini belirten Avar, "Artan heyecanla yeni imkanlar sunarak, çocuklarımızı geleceğe güçlü şekilde ulaştırmak için gereken fedakarlığı göstermeye söz veriyorum" dedi.

Halk Konserleri Düzenleyeceğiz

TRT Erzurum THM Çocuk Korosunda eğitim gören çocukların, zaman zaman halk konserleri ve çeşitli etkinliklerde aktif rol alacağının altını çizen TRT Erzurum Müdürü Ayça Alemdar, "Biz TRT olarak sadece yayın kuruluşu değil aynı zamanda bir eğitim yuvası olarak ülkemize hizmet ediyoruz. Burada eğitim alan çocuklarımız ile birlikte zaman zaman halk konserleri, TRT FM'de ve 23 Nisan etkinliklerin de aktif rol alacağız. Zaman zaman çocuklarımızın sesini tüm dünya ya dinleteceğiz." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title