Haberler

TRT'de Danışman Skandalı: Danışmanlar Bakana Bağlı Çalışıyormuş

Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün Soru Önergesine Verdiği Yanıt, Daha Önce TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, Hukuki ve İhalelerle İlgili Konularda "Genel Müdür Danışmanı' Olarak Görevlendirildiğini Söylediği Mehmet Yılmaz Küçük ile Fazlı Yıldız'ın, "Kurumlarla İlgili Hususlarda Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a Bilgi Vermek Üzere Geçici Olarak Görev Yapt...

Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine verdiği yanıt, daha önce TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, hukuki ve ihalelerle ilgili konularda "Genel Müdür Danışmanı' olarak görevlendirildiğini söylediği Mehmet Yılmaz Küçük ile Fazlı Yıldız'ın, "Kurumlarla ilgili hususlarda Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a bilgi vermek üzere geçici olarak görev yaptığı"nı ortaya koydu. Köktürk, Bakan Aydın'ın verdiği yanıtın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in daha önceki açıklamalarıyla çeliştiğini belirterek "hangisi doğru" diye sordu. Köktürk, "eğer bu kişiler Mehmet Aydın'ın danışmanı ise bu da anayasa ve TRT yasasına aykırıdır" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TRT'de danışman olarak göreve başlatılan Mehmet Yılmaz Küçük ve Fazlı Yıldız hakkında, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, daha önce "Mehmet Yılmaz Küçük'ün hukuki konularda, Fazlı Yıldız'ın da ihalelerle ilgili konularda Genel Müdür danışmanı olarak görevlendirildiği"ni söylediğini bildirdi. Köktürk, TRT'deki danışmanları soru önergesiyle Meclis gündemine taşırken, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, önergeye verdiği yanıtta, her iki danışmanın da, 3056 sayılı Kanunun 36. maddesine göre Başbakanlıkta görevlendirildiğini ve "ilgili mevzuat çerçevesinde Kurumla ilgili hususlarda ilgili Devlet Bakanı'na bilgi vermek üzere geçici olarak görev yaptığını ve kendilerine herhangi bir ad altında ücret ödenmediği"ni bildirdi. Soru önergesini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtlayan Bakan Aydın, "Fazlı Yıldız Kurumumuz kadrolu personeli olmayıp, Kurumca yapılan ihale dosyalarını ve yaklaşık maliyet hesaplarını görmemektedir. Kurumumuz Hukuk Müşavirliğinde görevli hukuk müşavirleri ve avukatlar, TRT Hukuk Müşavirliği Kuruluş ve Görev Esasları çerçevesinde görevlerini sürdürmektedirler" dedi.

-"HANGİSİ DOĞRU"-

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise Bakan Aydın'ın verdiği yanıtla, daha önce TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yaptığı açıklamanın birbiriyle çeliştiğini kaydetti. Köktürk şunları söyledi:

"Soru önergemize verilen yanıt adeta TRT'deki danışman skandalını ortaya koymaktadır; TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin 15 Şubat 2008 tarihindeki duyuru ile Mehmet Yılmaz Küçük'ü hukuki konularda, Fazlı Yıldız'ı ise ihaleler ile ilgili konularda Genel Müdür Danışmanı olarak görevlendirdiğini tüm TRT teşkilatına duyurmuştur. Biz de, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiğimiz soru önergesinde bu iki danışmanın hangi gerekçe ile görevlendirildiğini ve bunlara ne kadar ücret verildiğinin yanıtlanmasını talep etmiştik. Soru önergemize TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin imzası ile verilen yanıtta; Mehmet Yılmaz KÜÇÜK ve Fazlı YILDIZ'IN 3056 sayılı Kanunun 36. maddesine göre Başbakanlıkta görevlendirildiği ve ilgili mevzuat çerçevesinde Kurumla ilgili hususlarda ilgili Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a bilgi vermek üzere geçici olarak TRT'de görev yaptığı bildirildi. İbrahim Şahin daha önce bu iki kişinin genel müdür danışmanı olarak görevlendirildiğini söylüyordu. Şimdi ise bunu inkar ediyor ve adı geçen iki kişinin Kurumla ilgili hususlarda Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a bilgi vermek üzere geçici olarak görev yaptığını belirtiyor" dedi.

-"DEVLET BAKANININ DANIŞMANININ TRT'DE İŞİ NE?"-

Anayasa'nın 133. maddesine göre TRT'nin özerk bir kuruluş olduğunu belirten Köktürk, "Eğer bu kişiler Mehmet Aydın'ın danışmanı ise Başbakanlıkta görevli danışmanların Mehmet Aydın adına TRT'de bulunması anayasaya ve TRT yasasına aykırıdır. İbrahim Şahin'in danışmanı ise Mehmet Yılmaz Küçük hakimdir ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak çalışmaktadır. 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun "Başka iş ve görevler' başlıklı 48'inci maddesine göre; "Hakim ve savcılar, kanunlarda belirlenenlerden başka, resmi ve özel hiçbir görev alamazlar, kazanç getirici faaliyetlerde bulunamazlar. Yasanın bu açık hükmüne karşı Mehmet Yılmaz Küçük TRT Genel Müdürü'ne nasıl danışmanlık yapıyor?" dedi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title