Haberler

TRT 6, Bir ve Beraber Olmayı Engelleyecek

Türk Eğitim -Sen Çocuklarımız, Artık TRT 6 Tarafından Yapılan Yayınlarla Büyüyecektir. Böyle Yetişen Nesillerden Bir ve Beraber Olmayı Anlamalarını Beklemek Ham Hayaldir" Değerlendirmesinde Bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kürtçe TV'nin bir millet oluşturmanın ilk ve en önemli adımı olduğunu söyleyerek "Ayrılıkçı grupların etkisiyle, bugün zafer işareti yaparak gezen 7-8 yaşındaki çocuklarımız, artık TRT 6 tarafından yapılan yayınlarla büyüyecektir. Böyle yetişen nesillerden bir ve beraber olmayı anlamalarını beklemek ham hayaldir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TRT tarafından resmen yayın hayatına başlayan ilk Kürtçe kanal TRT 6'ya yönelik olarak açıklamada bulundu. Koncuk, TRT 6'nın Kürtçe yayınlarına 1 Ocak 2009 tarihinde resmen başladığını belirterek, bir kısım yazılı ve görsel basında da Kürtçe TV'nin "bütünleşmeye katkı sağlayacağı", "kardeşlik duygularını artıracağı" şekilde haberler yapıldığına dikkat çekti. Yapılan yayınlarda, Kürtçe TV'ye PKK'nın karşı olduğu, hatta "PKK'yı çıldırttığı" gibi yorumlar da yapıldığını anımsatan Koncuk, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kurgu, milletimizi, "PKK karşıysa ben TRT 6'yı destekliyorum' noktasına getirme çabalarıdır. Ancak, görünen odur ki, bu yayınlar hedefine ulaşmış, milli hassasiyeti olan birçok insan, kabul etmese bile Kürtçe TV konusunda sessiz kalmayı tercih etmektedir' "

-"BİRLİK VE BERABERLİK HAYALDİR"-

Ayrıştırarak bütünleştirmenin olamayacağını söyleyen Koncuk, "Kürtçe TV bir millet oluşturmanın ilk ve en önemli adımıdır. Ayrılıkçı grupların etkisiyle, bugün zafer işareti yaparak gezen 7-8 yaşındaki çocuklarımız, artık TRT 6 tarafından yapılan yayınlarla büyüyecektir. Böyle yetişen nesillerden bir ve beraber olmayı anlamalarını beklemek ham hayaldir. Bütünleşmek için TRT 6'yı icat eden yetkililer, Çerkezce, Boşnakça, Lazca gibi dillerde de televizyon kanalı açarak bütünleşmeye biraz daha katkı sağlamayı düşünmekte midir?" diye sordu.

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açılması çalışmalarının da başladığına değinen Koncuk, yapılanların "esasta olmayan bir dili var etmeye çalışma" çabası olduğunu ileri sürdü. Koncuk, "Anayasamızın 3. Maddesinde vücut bulan, "Türkiye Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı "İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır' ifadesinin ne anlamı kalmıştır?" sorusunu yöneltti. (ANKA)

(ONR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title