Haberler

TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri

Güncelleme:

Türk Telekom 23 Nisan'da dünya çocuklarını ağırlayacak.

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un ana sponsoru olduğu TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri bu yıl Konya'da düzenleniyor. Türk Telekom, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı kapsamında çocuklara bu yıl da coşkulu ve unutulmayacak bir şenlik yaşatmak için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Türk Telekom, bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek olan TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri'nin ana sponsorluğunu beşinci kez üstleniyor. 23 Nisan Şenliği bu yıl 16 – 24 Nisan tarihlerinde Konya'da düzenlenecek. 42 ülkeden 600'ü aşkın çocuğun konuk edileceği şenlik 17 Nisan'da bir 23 Nisan klasiği olan Şenlik Yürüyüşü ile başlayacak.

Konya'da festival alanına gelen çocuklar bu yıl karşılarında bir 'Çocuk Ülkesi' bulacak. Mevlana Kültür Merkezi'nde 'Çocuk Ülkesi' konseptiyle oluşturulan festival alanında; şenlik için Konya'ya gelen misafir ülke çocuklarının yanı sıra Konya'da ki bütün çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri, oyunlar oynayabilecekleri, promosyon ve yiyecek ikramlarından faydalanabilecekleri bir dünya oluşturulacak.

20 Nisan'da ise her ülkeyi temsil eden birer çocuk ve misafir çocuklarla birlikte yaklaşık 140 kişilik bir heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından 'Ankara kabulleri' kapsamında Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ziyaretleri gerçekleştirilecek. Ziyaretlerin ardından gelenekselleşen Türk Telekom akşam yemeğinde Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin dünya çocukları ile bir araya gelecek.

Dünya'nın dört bir yanından gelecek çocukların yanı sıra 22 ülkeden 60 yabancı basın mensubunun da izlemek üzere Konya'ya geleceği ve 4 yabancı ülke kanalının canlı olarak yayınlayacağı şenlik 23 Nisan akşamı Mevlana Kültür Merkezi'nde protokol için planlanan bir gala gösterimi ile son bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Telekom 23 Nisan Türkiye Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title