Haberler

Troya Ören Yeri'ne 2018 Troya Yılı Bereketi

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler Çanakkale ve Troya Ören Yeri’nde buluşmaya devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler Çanakkale ve Troya Ören Yeri'nde buluşmaya devam ediyor.

Troya ören yerinde incelemeler yapan Vali Orhan Tavlı, Troya Ören Yeri'ni ziyaret eden turistlerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

2018 Troya Yılı olması nedeniyle 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri Fransa, Tayvan, Amerika, İtalya, Japonya, Kore ve Çin'den gelen ziyaretçileri misafir etmeyi sürdürüyor.

Geçen senenin ilk 7 ayında 136 bin 106 kişinin ziyaret ettiği antik kenti, bu yılın aynı döneminde 233 bin 613 kişi gezdi. 2 bin adet tarihi eserin sergileneceği Troya Müzesi'nin de açılmasıyla birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor.

2018 Troya Yılı kapsamında Troya Ören Yeri girişinde 100 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 10 bin m2 kapalı alan üzerinde Troya Müzesi açılacak. Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzesi örneklerinden biri olacak olan Troya Müzesi'nin mimari projesi uluslararası saygın bir jüri heyeti tarafından 150'den fazla proje arasından seçildi.

Ülkede ve dünya kültür mirası için oldukça önemli bir değere sahip olan Troya'nın, Troya Müzesi ile uluslararası bir farkındalık üretilerek dünya gündeminde yer alması amaçlanıyor. 5000 yıllık tarihin efsanesine ve eserlerine ev sahipliği yapacak olan Troya Müzesi, doğu ve batı kültürlerini Çanakkale'de buluşturarak Troya medeniyetini dünyaya tanıtacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Orhan Tavlı Çanakkale Fransa Ören Turizm Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title