Haberler

Tripolis'i Ayağa Kaldırmak İçin Güçbirliği

Denizli Valiliği, Belediye, Pamukkale Üniversitesi ve İl Özel İdaresi, Buldan sınırları içindeki tarihi antik kent Tripolis'i ortaya çıkarmak için ortak çalışma yapacak.

Denizli Valiliği, Belediye, Pamukkale Üniversitesi ve İl Özel İdaresi, Buldan sınırları içindeki tarihi antik kent Tripolis'i ortaya çıkarmak için ortak çalışma yapacak.

Denizli sınırları içinde bulunan 19 antik kent arasında ilk üç sırada yer alan ve adı Hierapolis, Laodikya ile birlikte anılan, Buldan'ın Yenicekent Beldesi yanındaki Tripolis Antik Kenti'nde kazılar başladı. Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında ve kontrolünde, Yrd. Doç. Bahadır Duman tarafından yürütülen kazıları yerinde görmek için Denizli protokolü, antik kente gitti.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Ak Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Buldan Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Şevik, Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Tripolis Antik Kenti'nde inceleme yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Bahadır Duman, protokol üyelerine antik kentin tarihi ve kazılar hakkında bilgi verdi. Tripolis'in milattan önce 2'nci yüzyılda Bergama Krallığı tarafından kurulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Duman, "Bu kentte daha sonra Romalılar ve Bizanslılar hüküm sürmüşler. Denizli bölgesindeki üç önemli kentten biri. Zamanında bu kentte 50 bin kişi yaşamış. Kent çok geniş bir alana yayılmış durumda. Yamaç bir bölgede kurulduğundan dolayı, alüvyonlar kenti tamamen kapatmış. Ancak güzel bir tarafı, kent çok güzel korunmuş. Kazılar bittiğinde Türkiye'deki en güzel antik kentlerden biri ortaya çıkacak" dedi.

Vali Abdülkadir Demir ise antik kentte ilk olarak 1993 yılında kazı başladığını ve kazıların kısa sürdüğünü belirterek, "Şu anda Denizli bölgemizde 6 yerde kazı çalışmaları sürmekte. Burada kazı yapabilmek için Bakanlar Kurulu kararı gerekmekte. Bu çok uzun bir süreç. Biz bir an için kazıyı başlatabilmek için müze kazısı olarak bakanlığa müracaat ettik ve izni aldık. Tripolis bu bölgedeki üç önemli kentten biri. Bu kentler Hierapolis, Laodikya ve Tripolis. Hierapolis ve Laodikya'da kazılar uzun bir zamandır sürmekte. Zinciri tamamlamak için Tripolis'i de ayağa kaldırmamız gerekiyordu. Buradaki çalışmalarımızı yılın 12 ayı sürdürmek istiyoruz. İl Özel İdare olarak şimdilik Tripolis kazıları için 400 bin TL ayırdık. Ayrıca Toplum Yararına Çalıştırma Projesi kapsamında iş arayan ve çalışmak isteyen insanlarımıza burada iş imkanı sağlıyoruz. Bizim için bu kentin ortaya çıkarılması çok önemli. Üniversitemiz, Belediyemiz ve İl özel İdaremiz olarak tüm desteğimizi vereceğiz ve bu kenti meydana çıkaracağız" diye konuştu.

Protokol üyeleri daha sonra antik kenti gezdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Laodikya Denizli Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title