Haberler

Triatlon Dünya Kupası

Dün başlayan Dünya Kupası müsabakaları, yaş grubu sprint mesafe, genç erkekler ve büyükler yarışları ile tamamlandı Büyük erkeklerde İsviçreli sporcu Sven Riederer şampiyon oldu.

Alanya'da gerçekleştirilen Triatlon Dünya Kupası sona erdi.

İskele Caddesi Galip Dere Plajı'nda dün başlayan 2014 ITU Triatlon Dünya Kupası'nın son gününde yaş grubu sprint mesafe, genç erkekler ve büyükler yarışları yapıldı.

Büyük erkeklerde İsviçreli sporcu Sven Riederer 01.45.57'lik derecesiyle birinci oldu. İtalyan sporcu Alessandro Fabian ikinci, İspanyol sporcu David Castro Fajardo da üçüncülüğü kazandı.

Genç erkeklerde ise İsviçreli Max Studer 55.42'lik dereceyle birinciliği, İsviçreli Sylvain Fridelance ikinciliği, İngiliz Luke Penney de üçüncülüğü elde etti.

Yaş grubu sprint mesafede erkeklerde de 16-19 yaş grubunda Rusya'dan Nikita Kalinin, 20-29 yaş grubunda Türkiye'den Fatih Azrak, 30-39 yaş grubunda Fransa'dan David Bardi, 40-49 yaş grubunda Rusya'dan Andriyan Khristoforov, 50-59 yaş grubunda Rusya'dan İgor Zavilaov, 60 ve üstünde Rusya'dan Shakhmatov Anatoliy ve paratriatlonda Rusya'dan Viacheslav Novoselov birinci geldi.

Bayanlarda 20-29 yaş grubunda ise Rusya'dan Shakhmatov Anastasia, 30-39 yaş grubunda Rusya'dan Anna İvanova, 50-59 yaş grubunda Anna Opolchentseva ve paratriatlonda Rusya'dan Anna Bychkova birinciliği kazandı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş verdi.

İsviçreli sporcu Riederer, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir şehir ve parkurlarda birinci olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Yarışmanın zorluğuna değinen Riederer, "Koşu çok zor oldu. Zaten triatlonda kolay bir şey yok" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Yücel ise yaklaşık bir aydır hazırlandıkları organizasyonun başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti.

2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmanın bölge adına öneminini vurgulayan Yücel, "Kazasız belasız ve sağlıklı bir organizasyon gerçekleşti. Bölgemizin ve ülkemiz adına yararı olduğuna inandığım bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda da bunu devam ettiririz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu David Castro Türkiye Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title