Haberler

Triatlon Dünya Kupasının İlk Gün Şampiyonu Maaike Caelers Oldu

Güncelleme:

Alanya'daki Triatlon Dünya Kupası şampiyonasının ilk gününde büyük bayanlarda Hollandalı sporcu Maaike Caelers birinci oldu.

Triatlon Dünya Kupası- Alanya'daki şampiyonanın ilk gününde büyük bayanlarda Hollandalı sporcu Maaike Caelers birinci olduANTALYA (AA) - Triatlon Dünya Kupası'nın ilk gününde büyük bayanlarda Hollandalı sporcu Maaike Caelers şampiyon oldu. Alanya ilçesinde gerçekleştirilen 2014 ITU Triatlon Dünya Kupası'nın ilk günü yaş grupları kategorisi olimpik mesafe, genç bayanlar ve büyük bayanlar yarışlarıyla tamamlandı. Yarışmada büyük bayanlarda Hollandalı sporcu Maaike Caelers 1: 59: 31'lik derecesiyle birinci oldu. Çek Cumhuriyetinden Vendula Frintova ikinciliği, Ukrayna'dan Yuliya Yelistratova da üçüncülüğü elde etti.Genç bayanlar kategorisinde ise Danimarkalı Alberte Kjaer Pedersen 1: 03: 59 derecesiyle birinciliği kazandı. Yarışmada İngiltere'den Sian Rainsley ikinci, Rusyha'dan Tamara Maksiyanova da üçüncü oldu. Yaş grupları kategorisi olimpik mesafe yarışlarında ise erkeklerde 20-29 yaş grubunda Ukrayna'dan Dmytro Tkachenko, 30-39 yaş grubunda Rusya'dan Pavel Andreev, 40-49 yaş grubunda Kazakistan'dan Dmitriy Gaag, 50-59 yaş grubunda Rusya'dan İgor Zavilaov, 60 ve üstünde ise Rusya'dan Anatoly Mastin birinci geldi.Bayanlarda 20-20 yaş grubunda Türkiye'den Bahar Saygılı, 30-39 yaş grubunda Türkiye'den Berrak Irmak, 40-49 yaş grubunda da İrlanda'dan Martine Nolan yarışmayı kazandı.Yarışmada dereceye giren sporcular ödüllerini Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş'ten aldı. Maaike Caelers, ödül töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'nda sağlık durumunun çok iyi olmaması nedeniyle istediği dereceyi yapamadığını söyledi. Bu yıl Dünya Şampiyonası'na çok iyi hazırlandığını dile getiren Caelers, "Bu sene Alanya'da rahat kazandım. Sudan istediğim gibi çıkamadım ama çok iyi çalıştığım bisiklette aradaki farkı kapattım. Koşuda da farkı açarak birinciliği kazandım" dedi.Dünya kupası, yarın sprint mesafe, genç erkekler ve büyük erkekler yarışlarıyla devam edecek. Yarışlardan görüntüÖdül töreniMaaike Caelers röportaj

Kaynak: AA / Spor

Rusya Federasyonu Türkiye Ukrayna Alanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title