Haberler

Tekirdağ'da, 341 Kişinin Yaralandığı 24 Kişinin Öldüğü Tren Kazası Raporu Açıklandı!

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 24 kişinin öldüğü, 341 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin ilk rapor yayımlandı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 24 kişinin öldüğü, 341 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin ilk rapor yayımlandı. Raporda trende kapasitesinden fazla yolcu olduğu ve bu bilginin kazadan yaklaşık 20 dakika önce mobil sisteme girildiği yer aldı.

TRENDE KAPASİTESİNİN ÜSTÜNDE YOLCU VARMIŞ

İki Cumhuriyet Savcısı ile 5 bilirkişinin imzasını taşıyan olay yeri inceleme keşif tutanağında 60 kişilik 6 vagon bulunan trende kapasitenin üzerinde yolcu olduğu 6 personel ile Uzunköprü - Halkalı seferini gerçekleştiren trende 563 biletli yolcu bulunduğunun tespit edildiği bilgisine yer verildi. Hakan Bozbulut, Engin Bıçakçı, Bedri Duman, Bekir Sıddık Binboğa Yarman, Mustafa Karaşahin'in bilirkişi olarak imzasının yer aldığı raporda Uzunköprü - Halkalı seferini yapan 12703 kod numaralı yolcu treninin Sarılar yakınlarına geldiği sırada saat 17.15 sıralarında trenin vagonlarından beşinin devrildiğinin öğrenildiği kaydedildi.

KAZA SONRASI HEYET OLUŞTURULDU

Kazanın hemen ardından iki inşaat mühendisi, bir makine mühendisi ve konusunda uzman iki kişiden oluşan toplam 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verilmesinin ardından heyetin kaza gecesi 00: 00 sıralarında helikopter yardımıyla olay mahalline geldiği bilgisine de yer verilen tutanakta kazanın ne şekilde yaşandığına dair bilgiler de yer aldı.

TREN KAZASI RAPORU AÇIKLANDI

"Kazanın 12703 kod numaralı trenin saat 17.15 - 17.18 sıralarında tren yolunun 162. kilometresinde İstanbul istikametine doğru meydana geldiği, olay nedeninin menfezin üzerinde bulunan altyapı malzemesinin aşırı yağış nedeniyle sürüklenmesinden dolayı travers ve rayların alının boşalması ve seyir esnasında fark edilememesi nedeniyle tren kazasının olduğunun değerlendirildiği, toplamda trenin 6 vagon ve 1 lokomotiften oluştuğu vagonların 60 kişilik olduğu Devlet Demir Yolları ile yapılan görüşmede toplam kayıtlı Uzunköprü - Halkalı arasında 563 bilet satışının olduğu 393 biletin Muratlı istasyonuna gelmeden kondüktör tarafından kontrol edildiği tren seyir ekibi olarak tren şefi, makinist, ikinci makinist, tren odacısı 2 kondüktör toplamda 6 personelin trende görevli olduğu, 17.12 itibariyle Muratlı - Balabanlı istasyonundan hareket ettiği hızının 90 - 110 kilometre hız aralığında seyir ettiği dönemde kazanın olduğu personelin 16.52 itibariyle trenden yer adedinden fazla yolcu vardır ibaresi ile mobil sistemlerine veri girişi yapıldığı, saat 16: 50 itibariyle hafta sonu olması ve yolcunun kalabalık olması nedeniyle istasyon ve duraklarsa yolcuların emniyetli inip binmelerini sağlamak amacıyla normalden fazla duruş yapıldığı ve bu da tehire neden olduğu veri girişinin sisteme yapıldığı tespit edilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uzunköprü Tekirdağ Çorlu 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

sesli yorum:

aaaa bakınız suç ölenlerin oldu. Treni fazla doldurdular yani. Başka hicbir kusur yok. Burada sadece ölenler kusurlu. Yazık yaaaa. . böyle bir merhametsizlik olamaz. Avrupada Trenlerin önünden araçlar gidip yol kontrolünü yapıyor. Bi sorun varsa telsizle bildiriyor. Bizde ise senede bir kontrol olurmuş o da yeni yapılmış. Bundan daha büyük utanç olurmu Allah aşkına

7
0
yanıtYanıtla
Bilirkişi:

Kısaca hattaki bakım onarım çalışmaları aksatılmış demiyor da, yok yolcu fazlaymış, yağış çok olmuş, hikaye okuyorlar. Yük trenleri aynı hatta yolcu trenin en az iki katı yük çekiyor, sanarsın 20 kişi fazla yolcu alınmışta ondan kaza olmuş.

3
1
yanıtYanıtla
OF ULAN OF:

İstanbulda belediye otobüsüne ayakta yolcu alınca yolmu çöküyor yani. . . . AH ULAN AHHHH KİM ÖLDÜ, İNSAN EVLADI ÖLDÜ. DEVLET İNSANINA DEĞER VERMEDİKÇE 3 DEĞİL 13 ÇOCUK YAPSAN NE OLUR. . . NİYE SAHTEKARLIKLAR KORUNUYOR . BİRDE MÜSLÜMAN GEÇİNİYORUZ DİNİMİZ DİYOR ÇALMAYACAKSIN HERKES BİR HIRSIZLIK PEŞİNDE YADA BUNDAN FAYDALANMA PEŞİNDE. . . YUH. . . . . . . .

4
0
yanıtYanıtla
Esra:

Olu sayısı 70 e yakın ve trenin raydan çıkıfş sebebi ise rayların altında boşluk olduğudur. bizzat gorulup kaydedilen bilgiler bunlar. paralı ihalelerle olursa bir iş ancak bu kadar olur. olenlere yazık. Allah rahmet eylesin. ahiret aleminde sorumlular cevap verecekler nasılsa. saklasınlar saklayabildikleri kadar ama gerçekler ortada. keşke aileler toplanıp INSAN HAKLARİ MAHKEMELERINDEN yardım alsalar. SOMAdaki madenciler gibi. zavallılar goçup gittiler. maden sahibi SUÇSUZbulundu ve BERAT ETTI. DEHŞET SEY

yanıt2
yanıt0
Adınızı Yazın:

Hırsızın hiç mi suçu yok?! Yazıklar olsun

3
0
yanıtYanıtla
Kenan:

Sanırım bilirkişilere göre yolcular ve ölenler suçlu olacak.

2
0
yanıtYanıtla
Sual:

Nasil vicdandir bu hic kusurlu yok degil mi? Vatandaş olarak biz kontrol edelim bari siz zahmet etmeyin.

2
0
yanıtYanıtla
takipci:

tren hattın altındaki toprak olmadığı için devrildi .trende sadece makinist olsa gene aynı şey olacaktı.Bu nasıl bir rapor önce sen hattın sağlamlığını sorgula.

1
0
yanıtYanıtla
IRaichu:

o kazada 24 kişi ölmedi 100 ün üstünde insan hayatını kaybetti. . . . . .

1
0
yanıtYanıtla
çorlu''lu:

trenler otobüs değil yıllardır böyle şimdi suç bundamı? nasıl bilir kişi ve rapor böyle yolu hattı yapan çok değerli mühendislerden hiç yazmıyor bu habermi yoksa laf olsun torba dolsun mu her facia her olayda maalesef ateş düştüğü yeri yakar ahh ahh vah vah larla milleti uyutmayalım

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title