Haberler

Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitime Hazır

Trakya Üniversitesi, Yarın Hizmete Girecek Uzaktan Eğitim Merkezi (Tuzem) Sayesinde İtalya'dan Japonya'ya İnternet Üzerinden Eğitim Verebilecek.

Trakya Üniversitesi, yarın hizmete girecek Uzaktan Eğitim Merkezi (TUZEM) sayesinde İtalya'dan Japonya'ya internet üzerinden eğitim verebilecek.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Enver Duran, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, TUZEM'in yarın Trakya Üniversitesi Güllapoğlu Yerleşkesi'nde faaliyete gireceğini açıkladı. İngilizce, bilgisayar, işletme sistemleri ve temel ekonomi alanlarında eğitim verecek TUZEM'de ilk etapta bu bölümde 600 öğrencinin eğitim alacağını belirten Duran, öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmediğini ifade etti.

TUZEM'den eğitim alacak öğrencilerin normal sistemdeki gibi Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girerek tercih yapması gerektiğini belirten Duran, şöyle konuştu: ''Daha sonra TUZEM'den eğitim almak isteyenler bu tercihlerini üniversitemize bildirmeleri gerekiyor. TUZEM'de eğitimi alacak öğrencilerden örgün eğitim harcının iki katı alınacak.''

Hedeflerinin eğitimde Edirne'yi marka haline getirmek olduğunu söyleyen Prof.Dr. Enver Duran, sözlerine şöyle devam etti: "Gelecek dönemlerde üniversitemizde TUZEM'den 5 bin kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu sayede İtalya'dan Japonya'ya internet üzerinden eğitim vereceğiz. TUZEM'de müdür dahil 12 personel görev yapıyor. Donanım ve yazılım gibi işlere 570 bin YTL harcama yaptık. TUZEM sayesinde çalışanlar ve başka ülkede eğitim görenler internet ortamında ders alabilecek ve ara sınavları internetten yapılacak. Sadece final sınavları için üniversitemize gelmeleri gerekiyor. TUZEM'den mezun olan kişi diğer öğrencilerle aynı diplomaya sahip olacak."

Duran, TUZEM sayesinde engelli öğrencilerin de okula gelmeden eğitim alabileceğini belirterek bu uygulamanın onlar için büyük bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

(İA-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title