Haberler

Trakya Sanayi A.ş. Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne Tek Teklif

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hayyamoğlu Şirketler Grubu'na Bağlı Trakya Sanayi A.ş. Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü Satışa Çıkardı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hayyamoğlu Şirketler Grubu'na bağlı Trakya Sanayi A.Ş. Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı.

59 milyon dolar muhammen bedele sahip ticari ve iktisadi bütünlüğün ihalesinde tek katılımcı olarak TME Emlak ve Metal Yatırımları Anonim Şirketi yer aldı. Şirket, kapalı zarf teklifi olarak 42 milyon 50 bin dolar teklifte bulundu. Verilen bedelin muhammen bedelin altında kalması nedeniyle Satış Komisyonu, şirket yetkililerine tekliflerini yükseltip yükseltilmeyeceği soruldu. Bunun üzerine TME Emlak ve Metal Yatırımları Anonim Şirketi, açık artırma aşamasında teklifini 42 milyon 550 bin Amerikan Doları'na yükseltti. İhale bu bedelle sonuçlandı.

Satış Komisyonu, teklif edilen bedelin muhammen bedelin altında kalması nedeniyle Fon Kurulu'nun ihalenin pazarlık usulü ile devam edilip edilmemesi konusunda karar vereceğini belirtti. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 6 Haziran 2008 Cuma günü aynı adres ve saatte gerçekleştirilecek.

Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, Kocaeli'de Uzunçiftlik Akmeşe Sapağı adresinde bulunan gayrimenkuller, menkuller (makine, teçhizat, demirbaş v.s.) ile bu varlıkların sözleşmelerinden oluşuyor.

(BGO-BGO-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title