Haberler

Trakya'nın Amatör Sporları Masaya Yatırıldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Spor bir disiplindir.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Spor bir disiplindir. Bir gencin mutlaka bir spor dalında marifeti olmalıdır" dedi.

Şahin, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) ve Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) işbirliğiyle düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale'den birçok temsilcinin etkinliğe katıldığını söyledi.

Amatör spor kulüplerinin spor açısından önemli bir işlevi üstlendiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin her biri bu kulüplere üye olmalıdır. Spor çok farklıdır. Spor bir disiplindir. Bir gencin mutlaka bir spor dalında marifeti olmalıdır. Musiki dalında bir marifeti olmalıdır. Dolayısıyla çocuklarımız sporda ve musikide bir dalda başarı göstermesi lazım. Bunların ikisi de bir güzellik ve disiplindir. Disiplinli olmak istiyorsak bu alanlarda yol kat etmek lazım. Amatör spor kulüpleri çocuklarımızın içerisinde bulunması gereken bir yerdir."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise spora ve sporcuya her zaman destek olduklarını söyledi. ASKF'ye kentte yeni bir yer tahsis ettiklerini belirten Gürkan, amatör spor kulübü başkanlarına çalışmalarında başarılar diledi.

-"Sporun kardeşliğini topluma enjekte etmeye çalışıyoruz"

TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez de sporun ülkenin çimentosu olduğunu söyledi.

Türkiye'de TASKK olarak sporun kardeşliğini topluma enjekte etmeye çalıştıklarını ifade eden Düşmez, "Sevgili valilerimiz ve belediye başkanlarımız ciddi katkılar yapıyorlar. Amatör spor kulüpleri, futbol ve tüm spor dallarında gençlere üniteler ve kuruluşlar sağlıyor. Gençleri bilgisayar önünden kurtaracaksak yapılacak en önemli uğraşlardan biri spordur. Biz hayatımız boyunca spor adamı olarak buna inandık" diye konuştu.

Çalıştaya, TÜ Kırkpınar Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz,  Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne ASKF Başkanı İbrahim Acar, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale amatör spor kulübü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title