Haberler

Trakya'da Kar Yağışı

EDİRNE / Edirne kent merkezinde sabaha karşı yoğun olarak yeniden başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

EDİRNE / Edirne kent merkezinde sabaha karşı yoğun olarak yeniden başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Kentte önceki gün akşam saatlerinde yoğun olarak başlayan ve kısa sürede kent merkezini beyaza bürüyen kar, dün etkisini yitirmesinin ardından sabaha karşı yoğun olarak yeniden başladı.

Edirne Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, kent merkezi ve köy yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarına giden yollarda olumsuzluk yaşanmaması amacıyla bu yollarda ekipler teyakkuzda tutuluyor.

Havanın etkisiyle yollarda buzlanma meydana gelmedi, bu nedenle hem yaya hem de araç trafiğinde sorun yaşanmıyor.

Esnaf dükkanları önündeki belediye ekipleri de kaldırımda kar küreme çalışması yürütüyor.

Sıcaklığın sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü kentte meteorolojik tahmine göre kar yağışı aralıklarla yarına kadar devam edecek. Edirne'de hava yarın çok bulutlu hafta sonu ise yağmurlu geçecek.

Kırklareli

Kırklareli'nde dün etkisini kaybeden kar yağışı, yeniden başladı.

Bölgede üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı özellikle Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda tipi şeklinde etkili oluyor.

Kar kalınlığı Demirköy ilçesinde yer yer 1 metre, Kofçaz ilçesinde 60, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ise 25 santimetre olarak ölçüldü.

Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolu ise kısmen trafiğe kapanırken, ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Bazı araçlar ise yoğun kar yağışı nedeniyle Demirköy ilçesinde yolda kaldı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitime kar engeli

Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada kaymakamlık tarafından olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle tatil kararının alındığını belirtti.

Eğitime bir gün ara verildiğini belirten Ak, hava şartlarına göre yarın için de bir değerlendirme yapılacağını aktardı.

Kofçaz Kaymakamı Ahmet Güneri de hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiğini kaydetti.

Meteoroloji tahmine göre, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Demirköy Kofçaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title