Haberler

Trakya'da 23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkusu

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenler ve çocukların renkli gösterileriyle kutlandı.

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenler ve çocukların renkli gösterileriyle kutlandı.

Edirne'deki törenler sabah 10.00'da Atatürk anıtında başladı. Buradaki törene Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğretmen ve öğrenciler takıldı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, savaşlarda en büyük kaybedenlerin çocuklar olduğunu ifade ederek, "Çağımızın her türlü imkanına sahip modern dünya, hatalarının en ağır faturasını onlara ödetmektedir. Yine de savaşlarla kaybolan insanlığın yeniden inşasının ümidi, tek sermayesi sevgi olan çocuklarımızdır. Çocukların yüreklerinin gücü, bedenlerinin güçsüzlüğünü anlamsızlaştırır. Minik ellerinden tuttuğumuzda bizi geleceğe taşıyacak enerjiyi onlardan alırız. Zaman, bizlerin üzerindeki sorumluluğu onların omuzlarına yüklemek için bekler. Bu nedenle çocukların eğitimi, sadece aileyi değil, ülkeyi, hatta medeniyeti ayakta tutar" dedi. Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye alan öğrencilere ödülleri verildi.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Atatürk anıtındaki törenin ardından çocuk şenlikleri 25 Kasım şehir stadyumunda yapıldı. Yerli ve yabancı çok sayıda oyunları ekipleri renkli gösterilerini sunarken, burada şenliklere Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, eşi Melahat Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, çocuklar ve aileleri katıldı. Stadyumda kurulan oyun parkurlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Edirne Valisi Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri çocukların bulunduğu alanları gezdi. Vali Şahin, oyun stantlarında çocuklarla topma oyununu oynadı. Dahs sonra farklı ülkelerden gelen çocuklar kurulan platform üzerinde gösterilerini sundu.

TEKİRDAĞ'DAKİ TÖRENLER

Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı törenlerinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Daha sonraki kutlamalar ise sahil dolgu sahada bulunan amfi tiyatroda devam etti. Buradaki etkinliklerde Tekirdağ'da eğitim veren okulların öğrencileri şiir ve halk oyunları gibi çeşitli gösteriler sundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılan çocuklar gönlünce eğlenirken, 9 yaşındaki Hasan Şipik çocuk bayramını Türk Bayrağı satarak geçirdi.

ÇORLU'DAKİ KUTLAMALAR

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Güçlü, Emniyet Müdürü Aykut Efe, Jandarma Komutanı Serkan Gürsoy katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü'nün anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okundu. Resmi törenin ardından CHP Çorlu İlçe yönetimi tarafından Atatürk büstüne çiçekler bırakıldı. Çocukların kutlamaları ise Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ilkokulundaki gösterilerle devam etti.

KIRKLARELİ'NDE ÇOCUK BAYRAMI HEYECANI

Kırklareli'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni sabah 09.30'da Atatürk anıtında başladı. Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunul ve İstiklal Marşı okundu. Anıttaki törenlerin ardından kutlama programı İstasyon Caddesi'ndeki festival alanında devam etti. Burada çeşitli okulların öğrencileri gösteriler ve oyunlar sergiledi. Gösterilerin sonunda sahneye çıkan Teyfik Fikret Yatılı Bölge Orta Okulu'ndan Sihirli Parmaklar Ritim gurubunun gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Tekirdağ 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title