Haberler

Trafo Patlaması

Görüntü Dökümü : Sokaktaki trafonun patlama anı Arama Sonuçları Batman'da trafo patlaması Batman'da bir elektrik trafosunda meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Görüntü Dökümü :

Sokaktaki trafonun patlama anı Arama Sonuçları

Batman'da trafo patlaması

Batman'da bir elektrik trafosunda meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Meydan Mahallesi 15. Cadde'deki trafoda aşırı yüklenme nedeniyle patlama meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar, durumu itfaiye ile Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ekiplerine bildirdi. Vatandaşların toprak atarak müdahalede bulunduğu yangın daha sonra itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Dicle EDAŞ ekipleri de olay nedeniyle meydana gelen elektrik kesintisinin giderilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Bazı vatandaşlar, yaklaşık 10 dakika süren ve "alev şelalesi"ni andıran yangını cep telefonlarıyla kaydetti.

-Son 4 günde 25 trafo yandı

Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 4 günde 25 trafonun aşırı yüklenme nedeniyle yandığını bildirdi.

Kayıt dışı kullanım ve israfın kentte büyük sorun oluşturduğuna dikkati çeken İşlek, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz çok yoğun çalışıyor. 2 bin civarında arızamız oldu. Ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışıyor. Aşırı yüklenme ve israf olunca işlerimiz daha da zorlaşıyor. Batman'da tüketilen enerji ekim ayında 101 milyon kilovat saat iken kasım ayında 177, aralık ayında ise 225 milyon kilovat saate çıktı. Dicle EDAŞ olarak içinden geçmekte olduğumuz bu zor dönemde vatandaşlarımızdan duyarlılık ve destek bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title