Haberler

Trafik Uygulamasında Drone Gören Teyze: "Gel Buraya Demiroğlan" Diye Seslendi

Trafik uygulamasında drone gören teyze: "Gel buraya demiroğlan" diye seslendi Düzce polisinden dronelu uygulamaDÜZCE - Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu üzerinde drone ile uygulama başlattı.

Trafik uygulamasında drone gören teyze: "Gel buraya demiroğlan" diye seslendi

Düzce polisinden dronelu uygulama

DÜZCE - Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu üzerinde drone ile uygulama başlattı. Dronlu trafik uygulaması esnasında ceza uygulanan bir araçta bulunan yaşlı teyze dronu "Gel bakalım demir oğlan" diye çağırdı. Bazı sürücüler drone ile trafik ekiplerine yakalandıklarını öğrenince şaşırdılar.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'nin en yoğun trafik akışına sahip Ankara-İstanbul D-100 karayolu Düzce kesiminde dronelu trafik uygulamasına başladılar. İki ekiple yapılan uygulamalarda bir ekip kural ihlalinin en sık yaşandığı noktada dronu havalandırarak beklerken bir ekip ise yolun ilerisinde uygulama yaptı. Havadan drone ile takip yaparak kural ihlallerini önlemeye çalışan ekipler, özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve kırmızı ışık ihlali konusunda yoğun denetim yaptılar. Trafik polisleri drone yardımıyla yaptıkları denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere de ceza yazdılar.

"Demir oğlan gel buraya"

Denetim sırasında zaman zaman ilginç anlarda yaşandı. Kural ihlali yapan sürücü ve yanındaki kadının hem polis hem de basın mensupları ile olan drone diyaloğu gülümsetti.

Ceza yiyen sürücü, "yandık yandık yandık. Tır ile arka arkaya geçtik onu görmedi bizi gördü. Bir haftalık hasılat gitti" dedi. Yaşlı teyze ise, "Ne radarı, orada duran muran yok" dedi. Basın mensuplarının "Havada uçana yakalandınız" demesi üzerine teyze "Biz uçakla uçarız öyle küçük şeylerle uçmayız. Neymiş o duran muran" dedi ve ardından gazetecilere takıldı. Gazetecilerin drone'yi göstermesi üzerine ise "gel gel benim oğlum. Bu demirden oğlan" diyerek çağırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Düzce Emniyet Müdürlüğü D-100 Karayolu Düzce 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title