Haberler

Trafik Kazasında Kopan Kolu Operasyonla Yerine Dikildi

Pozantı-tarsus Tem Otoyolu'nda Geçirdiği Trafik Kazasında Sol Kolu Dirsek Altından Kopan Üniversite Öğrencisi Genç Kızın Kolu Başarılı Bir Operasyonla Yerine Dikildi.

Pozantı-Tarsus TEM Otoyolu'nda geçirdiği trafik kazasında sol kolu dirsek altından kopan üniversite öğrencisi genç kızın kolu başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

Edinilen bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. sınıf öğrencisi Sevim İyigören (19), Adana'da yaşayan babaannesinin yanına gitmek için Denizli'deki babası ve annesinden izin aldı. Otogara gitmek üzere hazırlık yapan Sevim İyigören, okul arkadaşı Cafer Sakallı'nın otomobille birlikte gitme teklifini kabul ederek otobüse binmekten vazgeçti. İyigören ve Sakallı, arkadaşları Yasin Çolak ve Gamze Ersu'yu da yanlarına alarak yola çıktı. Sakallı'nın kullandığı 01 YF 3811 plakalı otomobil, Pozantı-Tarsus TEM Otoyolu Damlama mevkisinde direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu devrildi. Kazada, Sevim İyigören'in sol kolu dirsek altından koptu. Aynı araçta bulunan diğer arkadaşları ise hafif şekilde yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalesi yapılan İyigören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. İyigören'in kopan kolu sağlık ekibi tarafından bulunarak kısa sürede hastaneye yetiştirildi.

İyigören'e ilk müdahaleyi, seminere davetli olduğu halde Antalya'ya gitmeyerek Adana'da kalan, hafta sonu olmasına karşın hastaneye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bayram yaptı. Konusunda uzman olan Prof. Dr. Bayram, kopan kolun dokularının canlılığını koruduğunu tespit edince, ameliyat için aileye ulaşarak aldı. Bayram, ekibiyle birlikte genç kızın kolunu 11 saatlik başarılı bir operasyonla yerine dikti.

Kritik süreci atlatan ve parmaklarında kısa sürede kan dolaşımı hisseden Sevim İyigören, çok acı çektiğini ancak koluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. İyigören, "Şu anda kolumu hissetmiyorum. Parmaklarımı oynattığım zaman bütün sinirlerim ağrıyor. Bir yıl sonra kolum eski halini alacak. Kolumu kaza yerinden getirmişler, çok şanslıyım" dedi.

(MK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title