Haberler

Trafik Güvenliği Resim Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

Toyota'nın gerçekleştirdiği Trafikte Araçlar ve Yayalar, Uyulması Gereken Kurallar temalı resim yarışmasında dereceye girenler belirlendi.

Toyota Türkiye'nin ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği "Trafikte Araçlar ve Yayalar, Uyulması Gereken Kurallar" temalı resim yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Ödül töreni AFA Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Trafik Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen törende Zübeyde Hanım Ortaokulu'nun gösterileri de beğeni ile izlendi.

İlkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik resim yarışmasına 340 resim katıldı. Bu resimler arasından ödüle layık görülen en başarılı 20 resmin ödül törenine Sakarya il protokülü ile birlikte Toyota Türkiye Finans ve İdari İşler Direktörü Levent Yüksel,

Kurumsal Strateji Planlama Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Belgin ve Kurumsal Strateji Planlama Koordinatörü Nobuo Kakimura da katıldı. Törenin bitiminden sonra başarılı öğrencilere ödülleri protokol ve Toyota Türkiye üst yönetimi tarafından sunuldu. Dereceye giren 20 öğrenci Toyota Türkiye tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Resim yarışması töreninde Toyota Türkiye Finans ve İdari İşler Direktörü Levent Yüksel, trafikte yaşanan sorunların, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de ciddi bir problem olduğunun altını çizerek "Can kayıpları, yaralanmalar ve maddi hasarlarla sonuçlanan pek çok kazanın nedenlerinin başında, trafik kurallarına uymamanın geldiği uzmanlarca belirtilmektedir. Trafikte yaya olsun, sürücü olsun, insanlarımızdaki bilinç eksikliği, problemin ana nedenidir.

Trafik güvenliği ile ilgili farkındalığın geliştirilmesi ve trafikte sorumluluk bilincinin arttırılması konusunda Toyota küresel anlamda çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Biz de Toyota Türkiye olarak, Sakarya'da bu konuya bir nebze olsun katkıda bulunmak için, 2006 yılından bu yana trafik güvenliği konusunda çeşitli aktiviteler yapmaktayız" dedi. Yüksel şunları söyledi; "Bugün olduğu gibi ilimiz protokolü ile birlikte ulusal trafik haftası kutlamalarına katılıyoruz. Trafik güvenliği konusuna dikkat çekmek, bu konuda farkındalığı arttırmak için düzenlediğimiz resim yarışmasıyla, öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Gönüllü çalışanlarımızdan oluşan grubumuz da son dört yıldır bu etkinliklerde görev almaktadır. Bunun dışında son 3 yıldır uyguladığımız "trafik okulu" aktivitesi ile ilimizdeki ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerini fabrikamıza davet ederek, temel trafik kuralları ile ilgili eğitici uygulamalara katılımlarını sağlıyoruz. Şu ana kadar 1.800 öğrencimiz bizzat bu aktiviteye katılımda bulunmuştur. Bugün çocuklarımızı trafik güvenliği konusunda ne kadar geliştirirsek, gelecekte o kadar bilinçli bir nesil oluşacaktır. Resim yarışmamıza katılan ve dereceye giren tüm çocuklarımızı kutlarken, Sakarya Valiliği'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Emniyet Müdürlüğü'ne teşvik edici işbirliklerinden ve değerli katkılarından dolayı saygılarımı sunarım." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toyota Türkiye Levent Yüksel Sakarya Yayalar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title