Haberler

Trafik, Eğitim ve Sivil Toplum Parkı Açıldı Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Valiliği Acil Afet...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin."Bahçelievler Belediyesi'nin arama kurtarma konusunu, felaket anında ne yapılacak konusunu ele aldı."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin :

"Bahçelievler Belediyesi'nin arama kurtarma konusunu, felaket anında ne yapılacak konusunu ele aldı. Herkesi bu çalışamalarına katarak, bu gün sayısı 4 bini bulan arama kurtarma gönüllüsü oluşturdu"

Haber-Kamera: Ozan URAL / İstanbul DHA

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Valiliği Acil Afet Durum Müdürlüğü işbirliği ile Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nda hafif arama ve kurtarma eğitimi alan 720 gönüllünün sertifika törenine katıldı. Bahçelievlere'de bulunan Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde Bahçelieveler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun ev sahipliğinde sertifika törenine Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir katıldı. Törene ayrıca 23 Ekim'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya'dan, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için görevli olarak geldiği Erciş'te, 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin "Association for Aid and Relief" (AAR) adlı yardım organizasyonundaki ekip arkadaşları ve Bayram Oteli enkazından sağ kurtulan yardım gönüllüsü Miyuki Konnai katıldı.

BİN ARAMA KURTARMA GÖNÜLLÜSÜ VAR

Tören bir konuşma yapan İdris Naim Şahin, Bahçelievler'in zamanında hizmet alamamış ve kendiliğinden gelişmeye çalışmış bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, "Şimdi yeni dönemde değişime ayak uydurarak büyüyor, gelişiyor. Bahçelievler Belediyesi'nin arama kurtarma konusunu, felaket anında ne yapılacak konusunu ele aldı. Herkesi bu çalışamalarına katarak, bu gün sayısı 4 bini bulan arama kurtarma gönüllüsü oluşturdu" dedi.

"FARKINDALIK ÖRNEĞİ"

Bakan Şahin, törenin ardından Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'na geçerek parkın açılışını temsili olarak yeniden yaptı. Bakan burada da kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi:

"Türk insanı ve Türk milleti gerek Atsushi Miyazaki'yi gerek onun gibi olan dostlarını unutmadı unutmayacak. Bahçelievler Belediyemiz'de Van'da ki bu insani olayın hatırasını yaşatmak, İstanbul'un orta yerinde yaşatmak içinde bu merkezin adını onunla ebedileştirmek istedi. Trafik eğitim parkı ve sivil savunma çalışmalarının merkezi olarak düzenlenen bu merkez, inanıyorum ki bu isimle çok daha ilgi çekici olacak. Çok daha heyecan duyulan, ilgi duyulan ve dikkatlerin yoğunlaştığı bir merkez olacaktır."

Bakan Şahin konuşmasının ardından, Atsushi Miyazaki anısına hazırlanan şeref defterine duygularını yazdı.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atsushi Miyazaki İdris Naim Şahin Bahçelievler İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title