Haberler

Samsun'da Trafiğe Metrobüslü Çözüm

Güncelleme:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehir içinde ulaşımı rahatlatmak için metrobüs hattı kuracağız." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehir içinde ulaşımı rahatlatmak için metrobüs hattı kuracağız" dedi.

Samsun'da özel bir hastanenin düzenlediği toplantıya katılan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un şehir içi ve merkeze yakın ilçelerinin ulaşım problemlerinin çözümüne yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Kentin batı ve doğu kesimlerindeki ulaşım problemlerini metrobüs ve raylı sistem hatlarıyla çözeceklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şehir içinde ulaşımı rahatlatmak için metrobüs hattı kuracağız. İnşaat çalışmalarına 2 ay içinde başlayacağız. Arazide karşımıza çıkacak güçlükleri tek tek inceleyerek adım adım ilerliyoruz. Projenin balıkçı barınaklarına kadar olan kısmında önemli bir sorun yok ama balıkçı barınağından sonraki kesimlerde gerek Petrol Ofisi açıklarında gerekse bundan sonraki sanayi tren hattı ve eski Çarşamba banliyö hattını kestiğimiz noktalarda farklı inşaatlar, köprülü geçişler ortaya çıkıyor. Onları ileride raylı sisteme dönüşeceğimizi varsayarak düzeltmek ve bu anlayış içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin ulaşım aksını doğuya doğru geliştirme çabası içindeyiz. Yani Derbent geçişinde metrobüs hattıyla yeni bir koridor çıkacak. O hat ileride raylı sisteme dönüşebilir."

Sahil yolu uzatılıyor

Kurupelit Körfezi'ne kadar tamamlanan sahil yolu projesinin devam ettiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki mayıs ayına kadar Taflan Mahallesi'nin sahillerini de kapsayan ve Dereköy'e kadar olan sahil kesimini bitirmek istiyoruz. Bir tur otobüsünün sahil yolundan Bafra istikametine doğru çıktığında Taflan'a kadar sahilden kesintisiz gidebilmesine yönelik çalışmamız var. Bu proje kuş cennetine, oradan da Bafra'ya kadar devam edecek bir program. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde bu yolu kuş cennetine kadar bağlarız ama bunun etrafında yapılacak tesisler, oteller, lokantalar, spor tesisleri, hizmet tesisleri, belki zaman alabilir ama biz projemizi tamamlayacağız." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title