Haberler

Trabzonspor, Yeni Sezon Hazırlıklarını Almanya'da Sürdürüyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, Almanya Kampının İkinci Gününde Futbolcularıyla Yaptığı Toplantıda Sahada Görmek İstediği Oyun Planını Ve Futbolcu Yapısını Anlatarak, Oyun Planını Buna Göre Şekillendireceğini Söyledi.sebastiao Lazaroni, Oyunun Her Bölümünde Savunma Yapmalarını İs...

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, Almanya kampının ikinci gününde futbolcularıyla yaptığı toplantıda sahada görmek istediği oyun planını ve futbolcu yapısını anlatarak, oyun planını buna göre şekillendireceğini söyledi.

Sebastiao Lazaroni, oyunun her bölümünde savunma yapmalarını istediği oyuncularını uyararak, ¨Sahanın her santimetrekaresinde savunma yapmayı amaçlayan bir oyun yapımız olacak. Sonuç almak için önce topu kapmalıyız ki gole gidelim. Topun bize geçmesi için de onu bir an önce kazanmamız gerekir. Bunun için sizden en büyük isteğim sürekli topu kazanmak için savaşmanız. Sahanın her yerinde mücadele etmeniz. Savunmaya hücum hattından başlayacağız. En büyük amacımız da topu sürekli rakip yarı sahada tutmak olacak. Bunun için çalışacağız. Rakibin bizim sahamıza rahat olarak geçip oyun kurmasına izin vermeyeceğiz. Kontratağa karşı önlem alacağız ve sürekli baskılı oynayacağız¨ dedi. Bordo -mavililerin dün akşamki antrenmanında oyuncularına taktik ağırlıklı bir program uygulayan Lazaroni, yarı sahada 22 kişi ile yapılan çalışmada, oyuncularından anlattıklarını uygulamalarını istedi. Sık sık oyunu durduran ve istediklerini tekrarlayarak anlatan Lazaroni, özellikle defanstan çıkarılacak topların da olumlu kullanılmasının üzerinde durdu. Hücuma çıkarken, ileriye bilinçsizce topu göndermeyi yasaklayan Brezilyalı teknik adam, ¨Sağlam pas yapın, garanti oynayın¨ uyarısında da bulundu.

YENİŞEMEDİLER

Bordo -mavililerin dün akşamki çalışmasının ardından teknik ekip ve kulüpteki diğer görevliler kendi aralarında maç yaptı. Sebastiao Lazaroni` nin libero olarak oynadığı karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 7 - 7 berabere sonuçlanırken, Lazaroni gol atamadı. Bu arada karşılaşmayı yöneten TRT Muhabiri Barış Yurduseven, taraflı tutumuyla özellikle doktor, masör ve malzemecilerin oluşturduğu takımın tepkisini çekti. Her iki takım da karşılaşma sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KONDİSYON İDMANI SAHA DEĞİŞTİRTTİ

Trabzonspor, hazırlıklarına bu sabah yaptığı kondisyon antrenmanıyla devam ederken, dünkü antrenmanların yapıldığı Oberstaufen şehir stadının zemininin bozulmaması için bordo -mavililer 5 kilometre uzaktaki başka bir sahada sabah çalışmasını yaptı. Otele ait minibüsler ve taksilerle sahaya gelen oyuncular, Teknik Direktör Lazaroni yönetiminde yaptırılan ve yaklaşık 1.5 saat süren çalışmada kondisyon yüklemesi gerçekleştirdi. 5 ayrı istasyonda yapılan antrenmanda oldukça yorulan vesıcak havadan etkilenen bordo -mavililer buna rağmen neşelerini kaybetmedi. Lazaroni ve yardımcı hocaların moral vermesiyle tüm hareketleri başarıyla uygulayan Trabzonspor` da Fatih Akyel` in bazı hareketleri istenildiği şekilde yapamaması espri konusu olurken, üçüncü denemede istasyondan başarıyla çıkan Fatih` i takım arkadaşları alkış yağmuruna tuttu. Bu arada Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni de kulüp fotoğrafçısı İsmail` in makinesini alarak basın mensuplarının fotoğrafını çekti. Ağır antrenman programına rağmen sürekli birbirleriyle şakalaşan bordo -mavililerin neşesi antrenman sonunda da sürdü. 2. kaptan Hüseyin Çimşir, genç futbolculardan Ergin` le şakalaşırken, Celalettin ve Erdinç, otele dönmek için bindikleri minibüsü yaptıkları esprilerle kahkahaya boğdu.

DJOKAJ VE JUN GÜN SAYIYOR

Bu arada Trabzonspor` da yabancı kontenjanının boşaltılması için gönderilmesi planlanan Çek Tomas Jun ve Sırpkanat oyuncusu Ardijan Djokaj` da sona doğru yaklaşılıyor. Djokaj` in transferi için Gaziantepspor` la görüşmelerde sona yaklaşılırken, Tomas Jun` un Nurnberg` e gitmesi için kalan küçük pürüzlerin halledilmesine çalışılıyor. Tomas Jun, eşinin iki ay sonra doğum yapacağını belirterek, ¨Eşim Prag` de doğum yapacak. Nurnberg` de Prag` a üç saat uzaklıkta. Ona yakın olmak için Nurberg` e gitmeyi daha çok istiyorum. Tabiki Çek liginden bir takım olsaydı daha iyi olurdu ama şu anda şartlar öyle gelişmiyor¨dedi. Bu arada Nurnberg` in golcüsü Vitec` i Hamburg` un istediği, bu transferin gerçekleşmesinin Tomas Jun` un Nurnberg` e gidişini kolaylaştıracağı ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title