Haberler

Trabzonspor'un Yeni Başkanı Usta'nın Yükü Ağır

İki rakibi Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile girdiği yarışı 13 oy farkla önde bitirerek adeta kıl payı Trabzonspor başkanlığını kazanan Muharrem Usta'yı zor bir dönem bekliyor.

İki rakibi Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile girdiği yarışı 13 oy farkla önde bitirerek adeta kıl payı Trabzonspor başkanlığını kazanan Muharrem Usta'yı zor bir dönem bekliyor.

ÖNCELİKLİ SORUN EKONOMİ

Trabzonspor'da 3 yıllığına başkanlığa seçilen Muharrem Usta'yı zor bir ekonomik tabloyla karşı karşıya bulunuyor. Net borcu 400 milyon liraya yaklaşan bordo mavili kulüp, her yıl yaklaşık 120 milyon lira zarar ediyor. Öncelikle nakit akışını sağlamak için projeler üretmek zorunda kalacak olan Muharrem Usta'nın önünde kısa vadede ise zorlu bir ekonomik ödeme tablosu yer alıyor.

FUTBOLCULAR PARA BEKLİYOR!

Bosingwa, Constant ve Medjani'nin alacaklarını gerekçe göstererek takımdan ayrılması, Esteban ve Cardozo'nun ücretlerini alamadıkları için büyük rahatsızlık duyduklarının bilinmesi, takımdaki huzursuzluğun adeta tavan yapmasına sebep oldu. Futbolcu kadrosunun ödeme günü geçmiş alacakları 45 milyon liraya yaklaşırken, kulübün yaklaşık 3 aydır maaş alamayan personele de 1 milyon 100 bin liraya yaklaşan borcu bulunuyor.

Bordo mavililerin, çok kısa bir dönem içinde 60 milyon lira ödemesi gerektiği Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören tarafından açıklanmıştı. Muharrem Usta yönetiminin, hem kısa dönemde futbolcuların transfer taksitlerini hesaplarına yatırması, hem de personele olan borcu ödemesi bekleniyor.

UEFA KULÜBÜN TEPESİNDE

Ekonomik durum nedeniyle Finansal Fair Play kapsamında kulübün gelirlerine geçici olarak el koyan UEFA'nın dayattığı ekonomik prosedürler ise Muharrem Usta yönetiminin en az 1 yıl içinde alması gereken uzun vadeli tedbirler olarak göze çarpıyor.

GENÇ JENERASYON SANDIKTA ZAFERİ GETİRDİ

Seçim kampanyasını, "50'inci yılda şampiyonluğa" sloganı üzerine oturtan Muharrem Usta, ilk sandıklar açılmaya başlandığında geri düştü. Ancak özellikle genç jenerasyonun oylarına güvenen Usta'nın ekibi, moralini hiç bozmadı ve son sandıkları beklemeye başladı. Celil Hekimoğlu, ilk 11 sandığın 9'unda birinci çıkarak farkı 229 oya kadar yükseltti. Ancak son 9 sandığın hepsinde rakibine üstünlük kuran Muharrem Usta, farkı giderek azalttı, 19'uncu sandıkta 56, 20'nci sandıkta 47 oy fark atarak seçimi adeta son nefeste kazandı. Muharrem Usta'nın, büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu üyelerin oy kullandığı son sandıklarda aldığı sonuçlarla seçimi kazanması dikkat çekti.

GENÇLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimin ardından, "50'inci yılda şampiyonluğa büyük yolculuğumuzu başlattığımızı müjdeliyorum" diyerek 2 Ağustos 1967'de kurulan Trabzonspor'un 50'inci yılını kutlayacağı 2017'de taraftara şampiyonluk sözü veren yeni başkan Muharrem Usta, oylarıyla kendisine destek veren gençlere de bir mesaj yayınlayarak teşekkür etti. Muharrem Usta, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Değerli dostlar, sosyal medya gücünü Trabzonspor faydasına kullanan gençler. Kazanan Trabzonspor olmuştur. Herkese çok teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

RAKİPLERE DE TEŞEKKÜR

Muharrem Usta, ayrıca kongredeki rakipleri Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'na da teşekkür ederek, "Budur işte. Kongremiz tam bir derbi heyecanı ve görüntüsüyle hepimizi gururlandırmıştır. Sayın Hacıosmanoğlu ve Hekimoğlu'na teşekkür ederim. Trabzon'dan Türkiye'ye verdiğimiz muhteşem görüntü için, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Óscar Cardozo Muharrem Usta Trabzonspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title