Haberler

Trabzonspor'un Golcü Stoperleri

Güncelleme:

SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u sahasında 3-2 mağlup eden Trabzonspor'da stoperler, attıkları gollerle takımlarına önemli katkı yapıyor.

Bordo-mavili takımda savunma oyuncuları ligde ve Avrupa'da 9 gol atmayı başardı. Çaykur Rizespor karşısında takımının ilk golünü kaydeden Cezayirli oyuncu Medjani, gol sayısını 5'e yükseltti. Bir başka Cezayirli oyuncu Belkalem 3, Papadopoulos da 1 gol kaydetti.

Dün akşamki Çaykur Rizespor maçının yanı sıra Galatasaray deplasmanında attığı 2 golle takımının İstanbul'dan 3 puanla dönmesinde başrol oynayan Medjani, bordo-mavililerin Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yendiği maçta 1 gol kaydetmişti. Cezayirli oyuncu, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off maçında Rusya'nın Rostov takımını 2-0 yendiği maçta da bu sezon takımının ilk golüne imza atmıştı.

Trabzonspor'un bir başka Cezayirli stoperi Essaid Belkalem ise bu sezon 3 gol attı. Medjani ile Mersin İdmanyurdu maçında fileleri havalandıran Belkalem, bordo-mavililerin Gaziantepspor'la 4-4 berabere kaldığı maçta da 1 gol kaydetti. Belkalem, UEFA Avrupa Ligi'nde bordo-mavili takımın sahasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını 3-1 yendiği maçta da 1 gol attı.

Karadeniz ekibinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna deplasmanında Metalist Kharkiv karşısında galibiyeti getiren golü Yunan savunma oyuncusu Avraam Papadopoulos attı. Yunan stoper, son dakikada attığı golle takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi.

Santrforların 11 golü var

Trabzonspor'da santrforların ise bu sezon 11 golü bulunuyor.

Sezon başında Portekiz'in Benfica Kulübü'nden transfer edilen Cardozo, Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor maçında 2, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir (penaltıdan) ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Cardozo, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov ile oynanan karşılaşmada da 1 gol atarak resmi maçlarda 9 gol kaydetti.

Yatabare ise ligde Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Lokeren maçında 1'er gol olmak üzere 2 gol kaydetti.

Trabzonspor'un Cezayirli oyuncusu Carl Medjani 5 golle, 9 golü bulunan Cardozo'nun ardından en fazla gol atan ikinci oyuncu konumunda bulunuyor.

Stoper ve santrforların golleri

Trabzonspor'da stoper ve santrforların golleri şöyle:

-----------------------------------------------------------

Trabzonspor-Rostov (2-0):  Medjani, Cardozo

Metalist Kharkiv- Trabzonspor (1-2): Papadopoulos

İstanbul Başakşehir-Trazonspor (1-1): Cardozo

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu (3-1): Belkalem,Medjani, Cardozo

Trabzonspor-Lokeren (2-0): Yatabare

Trabzonspor-Gaziantepspor (4-4): Belkalem, Yatabare, Cardozo

Trabzonspor-Torku Konyaspor (3-2): Cardozo (2)

Galatasaray-Trabzonspor (0-3):  Medjani (2)

Trabzonspor-Metalist Kharkiv (3-1): Belkalem

Trabzonspor-Gençlerbirliği (4-1): Cardozo (3)

Trabzonspor-Çaykur Rizespor : Medjani - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Óscar Cardozo Carl Medjani Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title