Haberler

Trabzonspor' Un Brezilyalı Yıldızı Marcelinho:"serbest Oynasam Daha Etkili Olurum"

Trabzonspor`a sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen Brezilyalı yıldız Marcelinho, Trabzonspor`da gerçek yerinde oynamadığını belirterek, ¨Sol kanatta da mutluyum ama 10 numara olarak serbest oynasam daha faydalı olurum¨ dedi.

GÖKDENİZ VE MUSTAFA

Marcelinho, takımda iyi bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu ve tüm futbolcuların yetenekli olduğunu belirterek, ¨Ancak Gökdeniz ve Mustafa Keçeli ile oynamaktan büyük zevk alıyorum. İkisi de çok akıllı ve zeki futbolcular. Teknik Direktörümüz değişti ve ligdeki mücadelemizi sürdürüyoruz. Amacımız sezon sonuna kadar şampiyonlukta iddialı bir konumda olmak ve hem kendimizin hem de taraftarımızın heyecanını böylece diri tutabilmek¨ dedi.

10 NUMARA HAYALİ

Teknik Direktör Ziya Doğan`ın kendisine sol kanatta görev verdiğini ve bu pozisyonda mutlu olduğunu vurgulayan Marcelinho,¨Ama tabii ki Trabzonspor`da gerçek yerimde oynamıyorum. Sol kanatta da mutluyum, ama 10 numara pozisyonunda oynasam daha etkili olacağıma inanıyorum. Benim asıl görev yerim ileri ikilinin arkasında serbest adamlık. Burada rakip savunmayı şaşırtıcı görev yapmak. Almanya`da böyle oynadım ve çok gol attım. Hedefim de her zaman gol atmaktır. Bu pozisyonda oynarsam 15 gole ulaşabilirim¨ diye konuştu.

SAYİTOĞLU: GELDİĞİMİZDE DENGELER BOZUKTU

Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, göreve geldiklerinde kulübün gelir - gider dengesinin bozuk olduğunu belirterek, ¨Bu sorunları kısa sürede düzeltmemiz mümkün değil. Herkes, Fatih`ten aldığımız 7.5 milyon euronun nereye gittiğini merak ediyor. Bu paranın 5 milyon eurosunu Tomas Jun`a ve eski yöneticilerin alacaklarına ödedik. Ayrıca bankalardan da 4.7 milyon YTL kredi kullandık. Yapılan herşey resmidir. `Kulübü batırdılar` söylemleri de yersizdir. Evrakları isteyen herkes görebilir. Biz gittikten sonra gelecek olanlar da bunları kamuoyuna açıklayabilir¨ dedi.

TAZMİNAT DOĞRUYDU

Sayitoğlu, Lazaroni`ye verilen tazminatın da eleştiri konusu yapılmasını anlamadığını vurgulayarak, ¨Lazaroni`nin getirilmesi hatamızdı, ama erken davranıp göndermemiz de çok doğru bir karardı. Tazminatı için bizi eleştiriyorlar. Ama eğer tazminat koymasaydık, 3 yıl için 5 milyon dolar ödeyecektik. Biz yardımcılarıyla 680 bin dolar ödeyerek sorunu hallettik. Brezilya`da oturup bizden para almasından daha iyidir. Lazaroni`yi gönderince 3 seçeneğimiz vardı önümüzde. Ziya Doğan, Samet Aybaba ve Giray Bulak. İlk olarak Ziya Hoca ile görüştük ve anlaştık. Trabzonspor`u çok iyi tanıyordu ve taraftarlar tarafından da benimsenmiş bir teknik adamdı¨ ifadesini kullandı.

HER FUTBOLCU ALINIP SATILABİLİR

Haşim Sayitoğlu, Trabzonspor`un bir futbol kulübü olarak her futbolcuyu alıp satabileceğini ifade ederek, ¨Şartlar oluşursa Trabzonspor her futbolcusunu satmalıdır. Profesyonelliğin gereği budur. Fatih Tekke`yi de şartlar oluştuğu için sattık. Hüseyin ile ilgili bize gelen bir teklif yok. Eğer bir teklif gelirse ve dediğim gibi şartlar oluşur ve futbolcumuz da gitmeyi isterse satabiliriz. Musampa`yı akşam yatıp sabah kalkınca transfer etmedik. Önceden beri takip ediyorduk. İngiltere Ligi`nde 26 maç oynamış bir oyuncu. Bonservis sorunu nedeniyle transferi daha önce gerçekleşmemişti. Bonservis sorununu çözdüğü anda da kadromuza kattık. Bonservis bedeli ödenmedi, oynaması halinde de bizden 900 bin euro yıllık ücret alacak. Marcelinho`yu pahalı almadık ve 2 milyon 380 bin euroluk bonservis bedelini de Başkanımız kendisi ödedi. Yani Marcelinho`nun bonservis gideri kulüp giderlerinde görünmüyor. Bütün maçlarda oynarsa yılda toplam 1.3 milyon euro alacak. Bu paranın sadece 500 bin eurosu peşin ödendi. Almanya`da yılın futbolcusu seçilmiş bir oyuncuya bu kadar para fazla değil. Bana göre de çok faydalı olacak¨ dedi.

Sayitoğlu, en fazla bonservisi Umut Bulut`a ödediklerini ancak bunun da yadırganmaması gerektiğini vurgulayarak, ¨En fazla bonservis bedelini 3.2 trilyon lirayla Umut`a ödedik. Fazla ödendi diyorlar ama transferin yapıldığı günün şartlarına göre bu rakam normaldi. Umut, Gökhan Ünal ve Fatih Tekke ile birlikte ligin en iyi 3 golcüsü arasında gösteriliyordu. Kendisine de 1.1 trilyon lira ödeyeceğiz. Onun da bir bölümü maç başına. Oynarsa bu kadar para geçecek eline¨ diye konuştu.

UZUN SÜRE GÖREV

Sayitoğlu, çok tartışılan Aralık`taki mali kongrenin seçimli kongreye dönüştürülmesine gerek görmediklerinin de altını çizerek, ¨Aralık ayındaki kongrede seçim beklemiyorum. O kongre mali kongredir. Hesaplar açıklanır ve delege onaylar ya da onaylamaz. Saha sonuçlarının yönetimleri götürmesine karşıyım. Bu geleneğe son verilmeli. Yöneticinin yanısıra futbolcular ve teknik kadro da mümkün olduğunca uzun süre görev yapabilmelidir. Yönetime seçilmeden önce de böyle düşünüyordum¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title