Haberler

Trabzonspor'un Avrupa Gururu

Türkiye 1. Ligi'ndeki 32 Yıllık Geçmişinde 6 Lig Şampiyonluğu ve Sayısız Kupa Sığdıran Trabzonspor, Avrupa Arenasında En Çok Maç Kazanma Oranına Sahip Türk Takımı Olma Gururunu Yaşıyor.

Türkiye 1. Ligi'ndeki 32 yıllık geçmişinde 6 lig şampiyonluğu ve sayısız kupa sığdıran Trabzonspor, Avrupa arenasında en çok maç kazanma oranına sahip Türk takımı olma gururunu yaşıyor.

1974-75 sezonunda Türkiye 1. Ligi'ne çıkan Trabzonspor 6 adet Birinci Lig Şampiyonluk Kupası, 7 adet Türkiye Kupası, 7 adet Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 adet Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Kupası ve daha bir çok kupayı müzesinde barındıran Trabzonspor Avrupa Kupası maçlarında galibiyetleri, mağlubiyetlerini geçen ilk Türk takımı oldu.

İstanbul hegomanyasına yaşadığı şampiyonluklarla ve elde ettiği kupalarla son veren Trabzonspor, Avrupa arenasında da Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geride bıraktı.

İşte Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avurpa Kupalarında oynadıkları maçlar ve tabloları;

100 yıllık kulüpler olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı, 40 yıllık Türkiye 1. Lig geçmişi bulunmasına rağmen başa baş mücadele eden Trabzonspor, bugüne kadar oynadığı 78 Avrupa Kupası maçında 31 galibiyet, 29 mağlubiyet ve 18 beraberlik elde etti. Attığı 111 gole karşılık kalesinde ise 115 gol gördü. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor bu tablo ile yüzde 39.7'lik başarı grafiği yakalayarak İstanbul'u 3 büyük takımını geride bıraktı.

Müzesine bir Süper Kupa, bir de UEFA Kupası götüren Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı 197 maçta 71 galibiyet, 50 beraberlik, 76 mağlubiyet elde ederken attığı 254 gole karşılık kalesinde ise 290 gol gördü. Sarı-kırmızılı takım Avrupa'daki bu performansı ile yüzde 36'lık başarı grafiği yakaladı.

Yaptığı transferlerle Avrupa'da ve dünyada gündem olan Fenerbahçe ise Avrupa kupalarında ise önemli bir başarı elde edemedi. Sarı-lacivertli takım, oynadığı 130 maçta 40 galibiyet, 20 beraberlik ve 70 mağlubiyet aldı. Attığı 152 gole karşılık kalesinde ise 227 gol gördü. Fenerbahçe bu tablo ile Avrupa arenasında yüzde 30.7'lik bir başarı ortalaması yakaladı.

Beşiktaş ise Avrupa kupalarında oynadığı 116 maçta 35 galibiyet, 26 beraberlik ve 55 mağlubiyet elde etti. Attığı 134 gole karşılık kalesinde 178 gol gördü. Siyah-beyazlı takım, bu tablo ile yüzde 30.1'lik bir ortalama elde etti.

Galatasaray'ın Süper Kupa ve UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getirmesi dışında Türk takımlarının Avrupa maçlarında başarıları bulunmuyor. Trabzonspor ise galibiyetleri, mağlubiyetlerinden fazla olan ilk Türk takımı olurken, oynadığı maçlara oranla en çok maç kazanan Türk takımı olmanın da gururunu yaşıyor.

(GÖK-EYB-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title