Haberler

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman: Trabzonspor'daki Hedefim Şampiyonluk

Güncelleme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karaman, "Trabzonspor'da hedefim şampiyonluk." dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili takımda hedefinin şampiyonluk yaşamak olduğunu belirtti.

Karaman, Trabzonspor dergisinin bu ayki sayısındaki röportajında, antrenörlük hayatına başlamasında teknik direktör Şenol Güneş'in payının çok büyük olduğunu anlattı.

Kendini işini seven, işine tutkuyla bağlı ve o ruhu, heyecanı doğrusuyla yanlışıyla hissetmiş, samimi bir teknik adam olarak gördüğünü aktaran Karaman, "Trabzonspor'daki hedefim de şampiyonluk. Allah nasip ederse şampiyon olmadan ben bu takımı bırakmayacağım." ifadelerini kullandı.

Karaman, bunu yüzeysel söylemediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Geçmiş dönemde de forma giydiğim zamanda da insanlar benim karakterimi bilirler. Evet, sakinim, dinginim, hayata olgun bakıp olayları daha sakin karşılarım ama bendeki fırtınayı yakın çevrem çok iyi bilir. İçimde kopan fırtınayı, bilenler iyi bilir. Şunu net bir şekilde söyleyelim, eğer birisi yapacaksa o isim benim. Ben olmak isterim."

"BEYNİMDEKİ O ACI DİNMEDİ DİYEBİLİRİM"

Trabzonspor forması giydiği 1996 yılında kaybettikleri Fenerbahçe maçı sonrasında çok üzüldüğüne değinen Karaman, "Uzun zaman üzüldüm. Zaman zaman doğaya çıkıp fırsat buldukça doğadaki sessizliği ve haykırışları dinlemeye gayret ederim, onların bazen sesinde, bazen sessizliğinde ruhumu dinlendirmeye gayret ederim ama o içimdeki, beynimdeki o acı dinmedi, diyebilirim. Kendim açısından mı diyorum? Kendim açısında değil ama bu şehrin insanının böyle bir mutluluğu hak ettiğini düşünüyorum. Bunu hak ettiğini düşünüyorum ama gücümüz oraya kadarmış, yetmedi." yorumunu yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman: Trabzonspor'daki Hedefim Şampiyonluk

"ADALET GÜZELDİR, YÖNETENDE DAHA GÜZEL DURUR"

Ünal Karaman, futbolda şike davasının konuşulduğu 2010-2011 sezonuna ilişkin ise şu görüşleri paylaştı:

"Öncelikle şunu söyleyelim, ben hakim değilim, yargıç değilim ama bunu net bir biçimde ifade edebilirim ki hayatımın çizgisi ve ana düsturu adalet üzerine kurulmuştur. Peygamber Efendimiz, hadiste der ki 'Adalet güzeldir, yönetende daha güzel durur.' Ben o gün de söyledim; 'Bize verecekleri bir kupa bizi şampiyon yapmayacak.' Samimi olarak söylüyorum, o duruşumuz, o yoklukla mücadelemiz bizi bir noktaya taşıdı.

"BUGÜNDEN İTİBAREN TEMİZ BİR SAYFA AÇALIM"

Ben sadece o gün şunu bekleyebilirdim, 'Geçmiş dönemde Türkiye'nin şartları böyleydi, biz de o şartlar içerisinde olumsuzluklar yaşadık. Onların yaşanmasına biz de ucundan, kıyısından bulaştık ama bunu bir milat kabul edelim, bugünden itibaren temiz beyaz bir sayfa açalım, gelecek nesillere de tertemiz bir futbol bırakalım, sporun içerisinde kalmış güzel nesiller bırakalım.' diyebilirdik. Bence onu demedik, orayı atladık sadece.

" GELECEK NESİLLERE İYİ BİR MİRAS BIRAKALIM"

Yoksa kağıda bakarak 'Gelecek nesillere iyi bir miras bırakalım.' demenin ne kadar samimi olup olmadığınızı insanlar anlar. Küçük bir pardon, küçük bir özür olabilirdi. Türk futbolunun, Türk sporunun içerisinde neler olduğunu bu camianın içerisindeki insanlar biliyor. Bir kere kara sakız gibi yapıştı sırtına. Bundan kurtulmanız zaten söz konusu değil ama bir tek şunu diyebilirdi insanlar 'Bunu bir milat kabul edelim, bundan sonra adil bir yarış olsun, adil bir yarış içerisinde gençlerimizin akıttığı alın terini alkışlayalım.' diyebilselerdi yol almış olurduk. "

"KİMSENİN GÖZÜ ARKADA KALMASIN"

Medical Park Stadı'nda Trabzonspor'un başında ilk kez sahaya çıkacak olmasına ilişkin de Karaman, şunları kaydetti:

"Tabii ki heyecan verici, çok güzel. Ben Trabzonspor taraftarı gibi düşünebilecek, yorumlayabilecek bir insanım. İyi bir teknik adama sahipler. Bir kere bunun rahatlıkla söyleyeyim. Kendini beğenmişlik asla değil çünkü ben onların içinden bir parçayım. Onların belki şu an en önemli parçasıyım. Onları seven, onlar gibi düşünebilen, onların acısına ortak olabilen, onların sevincini veya kederini ne yaşayacaksak onu paylaşan bir teknik adama sahipler.

"ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALLAH BİZE NASİP EDER"

Empati yaparak olaylara bakarlarsa yakın bir gelecekte Trabzonspor'un şampiyonluk kupasını Allah bize nasip eder ve o statta kaldırırız. Ben bunu çok inanarak ve güvenerek söylüyorum. Ben bu şehrin acısında da sevincinde de varım. Yeri geldi gözyaşı döktük, yeri geldi düğününde horon teptik. Onlardan biriyim. Bu kimlikle karşılarına çıktım. Kimsenin gözü arkada kalmasın, takımlarına sahip çıkabilecek donanımlı bir dosta sahipler. İnşallah bu bütünlük içerisinde bundan sonra daha çok sevinç yaşatırız."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Ünal Karaman Ersun Yanal Trabzonspor Karaman Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

DİŞİ KARTAL ASLI:

ANCAK 2020 DE 1. LİG TE ŞAMPİYON OLURSUNUZ HAMSİLER SİZİ.

2
7
yanıtYanıtla
ÖZGÜR:

Bu sene ptt 1. lige düşür seneye orda şampiyon olursun.

6
3
yanıtYanıtla
ferdinand:

sen takımı ilk 8''e sok, seni şampiyon sayacağız biz. .

4
2
yanıtYanıtla
ALİ KOÇ:

GALATASRAY BEŞİKTAŞ BAŞAKŞAHİR VE DİĞER TAKIMLARLA ANLAŞTIK. İLK 8 E GİRSİNLER ŞAMPİYONLUK KUPASINI VEREEĞİZ.

yanıt1
yanıt2
TS 61:

Bu ülkede adalet eğer olsaydı 1976-2000 arasında şanlı TRABZONUN en az 15 lig kupası olurdu . Ama adalet olmadığı için sizin devriniz oldu (istanbulcuk)

1
2
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

ÜNAL KAHRAMAN İNŞAALLAH KAHRAMAN OLURSUN :

1
0
yanıtYanıtla
EMEKLI GAZETECI:

ICRAATA BAKALIM KONUSMAYLA PEYNIR GEMISI YÜRÜMÜYOR. . . HOCA. . !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title