Haberler

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Kazanma İsteğimizi Sahaya Yansıtmak İstiyoruz

Teknik direktör Şenol Güneş, tarihi başarılarla dolu Benfica'ya karşı zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, Sıcak kanlı insanların olduğu güzel bir kentteyiz.

Teknik direktör Şenol Güneş, tarihi başarılarla dolu Benfica'ya karşı zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, Sıcak kanlı insanların olduğu güzel bir kentteyiz. Tıpkı Trabzon gibi. Aynı zamanda İstanbul gibi 7 tane tepeye kurulu bir kent. Burası da bir futbol kenti. Brezilya'dan, Arjantin'den gelen oyuncuların buradan Avrupa'ya sıçrama yaptığı bir ülkedeyiz. Tarihi başarılarla dolu Benfica'ya karşı oynayacağız. Geçen sene 82 puanla ikinci olduk, bir gol averajla şampiyonluğu kaybettik ve eleme maçı oynuyoruz. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Yarın da keyifle futbol oynayarak bizden beklenen sonucu almak istiyoruz dedi.

BENFICA BİZDEN DAHA TECRÜBELİ

Şenol Güneş, Benfica takımının oyuncularının kendilerine göre daha deneyimli olduğunu belirterek, Futbol oynamayı düşünen bir takımları var. Bizde öyleyiz. Yarın güzel bir maç oynanacağını düşünüyorum. Bizim avantajımız olan kazanma isteğimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. İlk maçı burada ikinci maçı deplasmanda oynuyoruz. Ama biz ikinci maçı da İstanbul'da yani yine deplasmanda oynayacağız. Bu nedenle buradan kesinlikle avantajlı bir skorla ayrılmak istiyoruz. Kazanmak için inançlı olursak buradan istediğimiz sonuçla ayrılırız. Tabii ki önce gol atmamız gerekiyor diye konuştu.

GOL ATARSAK AVANTAJ YAKALARIZ

Benfica deplasmanında atacakları gol veya gollerin kendilerine avantaj sağlayacağını da ifade eden Güneş, Rakibimizin hücum bölgesinde zengin oyuncuları var. Hücuma dönük çok kaliteli futbolcuları var. Defansta da kaliteli oyuncuları var ama orada bir zaaf olursa bundan faydalanmak istiyoruz. Buradan gol veya gollerle dönersek bu bize avantaj getirecektir. Önemli olan oyuncular ve kulüpler için hedefin büyük tutulmasıdır. Bu hedefler Avrupa kupaları ve Dünya kupalarıdır. Geçen sene bütün emeklerimizi şampiyonlar ligi için harcamıştık. Gönül isterdi ki hem Benfica hem de biz şampiyonlar liginde olsaydık ama maalesef birimiz olmayacak şeklinde konuştu.

FUTBOL, FUTBOL OLARAK KALMALI, TEMİZ OLMALI

Güneş, bir gazetecinin, Türkiye'de devam eden şike operasyonu sizi etkiliyor mu şeklindeki sorusuna ise, Futbol insanları sevgiyle bütünleştiren kötülükleri ortadan kaldıran bir spordur. Biz geçen senede sahada alın terimizle futbol oynadık. Oynadığımız futbolla da taktir kazandık. Biz yine o açıdan bakıyoruz. Turu geçmek istiyoruz. Lizbon'da iyi futbol oynayıp taraftarların bizi alkışlamasını istiyoruz ama karşılığında tabi ki iyi bir sonuç almayı da istiyoruz. Dünyanın her tarafında futbol futbol olarak kalmalı, temiz kalmalı. Ben futbol hayatım boyunca hep bunu bir ilke olarak edindim. Hiçbir zaman haksız puanlar almak istemiyorum. Bunların konuşulmasını dahi istemiyorum. Futbolun endüstriyelleşerek içerisine para girdiği sürece biraz kirlenmeye başladığını da düşünüyorum diye konuştu.

TOLGA: SAHAYA ÇIKACAĞIZ VE İŞİMİZİ YAPACAĞIZ

Bordo - mavili takımın kaptanı Tolga Zengin ise yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, Bir sezonun emeği var ortada. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için ilk olarak bu maçı geçmemiz lazım. Bu maçtan ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz. İyi bir kamp dönemi geçirdik. İnşallah bu çalışmalarımızın emeğini yarın alırız. Rakibimizin oldukça ateşli taraftarları var. Ama futbol sahada oynanıyor. Taraftar boyutu bizi ilgilendirmiyor. Biz sahaya çıkacağız ve işimizi yapacağız şeklinde konuştu.

HENRIQUE: TURA İNANIYORUZ

Paulo Henrique ise yarın sezonun ilk resmi maçını oynayacaklarını vurgulayarak, Bu maçı oldukça güçlü bir takıma karşı oynuyoruz. Çok yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu yoğun hazırlık döneminin ardından ne depoladıysak onu sahaya koymak istiyoruz. Benfica büyük bir takım ama bizde tura inanıyoruz. Buradan Trabzon için avantaj yakalayacağız. Benfica'nın oldukça üst düzey oyuncuları var. Yapmamız gereken üst düzey bir savunma mekanizması yaratmak. Ama bu savunma oynayacağımız anlamına gelmemeli dedi.

JESUS: BEŞİKTAŞ'TAN REFERANS ALDIK

Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus ise Şenol Güneş'ten önce düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de en güçlü referansı Beşiktaş'tan aldıklarını belirterek, Çünkü Portekizli oyuncuların orada çokluğu var. Buna karşın, Trabzonspor takımı Beşiktaş'ın 21 puan önünde ligi tamamlıyorsa ve gol averajıyla ligi ikinci sırada bitiriyorsa Trabzonspor güçlü bir takımdır. Herkes bizi favori gösteriyor ama maçta biz favori değiliz. Kimin favori olup olmadığı sahada belli olur. Burak Yılmaz çok tehlikeli bir oyuncu. Teknik ve rahat adam geçebiliyor. Görünürdeki en teknik oyuncu Burak Yılmaz. Önlem alacağız ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title