Haberler

Trabzonspor Teknik Direktörü Doğan: " Kupada da İddialıyız"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Bugün Takımın Kamp Yaptığı Antalya'da Basın Toplantısı Düzenledi. Doğan, Trabzonspor'da Oynamak İstemeyen Futbolcunun Peşinden Koşacak Hallerinin Olmadığını Belirtti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, bugün takımın kamp yaptığı Antalya'da basın toplantısı düzenledi. Doğan, Trabzonspor'da oynamak istemeyen futbolcunun peşinden koşacak hallerinin olmadığını belirtti.

Doğan, kulübe mektup göndererek futbolu bıraktığını bildiren Szymkowiak'ı kazanmak için çok uğraştıklarını ifade ederek, ''Szymkowiak sezona çok şansız başladı. Milli takım kampında da yer almasından dolayı futbola hiç ara veremedi ve dinlenme imkanı bulamadı. Fiziksel ve psikolojik olarak istediğimiz seviyeye gelemedi. Zaman zaman kendisiyle iyi diyaloglar kurduk. Düşüncelerimi kendisine anlattık. Ailevi sebepleri de vardı. Gitmek istediğini zaman zaman bize söylüyordu. Kalitesini bildiğimiz için kafasından bunların sileceğini düşündük ama olmadı'' ifadelerini kullandı

Polonyalı yıldız oyuncunun dizinde de sakatlık problemi olduğunu vurgulayan Ziya Doğan, ''Kulüp doktorunu önceki gün İstanbul'a gönderdik ama son anda doktorumuza telefon açıp gelemeyeceğini söylemiş. Trabzonspor büyük kulüptür. Kulübümüz bu durumda haklarını da koruyacaktır. Artık bu durum onun sorunudur. 'Trabzonspor'da oynamak istemiyorum' diyen oyuncunun da peşinden koşacak halimiz yoktur'' diye konuştu.

Transfer döneminin henüz resmen başlamadığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:"Biz buraya gelirken, yönetimin transfer konusunda büyük çabası vardı. Ancak lig arasında transfer yapmak zordur. Hiçbir kulüp kaliteli oyuncusunu bırakmak istemiyor. Yönetimle yapmış olduğumuz toplantıda 3-4 alternatifli oyuncu isimi verdim. Bırakılmayan oyuncuyu transfer etmek zordur. Yöneticilerimizle her gün telefonla görüşüyoruz, onların da bu konuda büyük çaba içerisinde olduğunu biliyorum, takviye yapmayı onlarda istiyorlar. Defansif anlamda çok zaaflarımız oldu. Özellik bu bölgeye transfer yapmamız gerekiyor. Birkaç transfer yapılacağı sözünü aldım. Ama alamazsalar da yapacak bir şey yok.''

Tecrübeli teknik direktör Ziya Doğan, Trabzonspor olarak ilk yarıda hedeflerini yakalayamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:''Tabii bu durum hem bizleri hem de camiamızı üzmüştür. Bunun bilincindeyiz. İkinci yarıda farklı bir Trabzonspor, sahada olacak. İkinci yarıdaki hedefimiz yukarıları zorlamak olacaktır. Matematiksel olarak da hiçbir iddiamızı kaybettik demiyoruz. Kupada da iddialıyız. İkinci yarı bizlere inananları mahcup etmeyeceğiz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Büyük kulüplerde zaman zaman böyle inişli grafikler olur ama Trabzonspor'un biraz fazla oldu. İlk yarıda defans anlamında büyük hatalar yaptık. Tüm bunlar bize pahalıya mal oldu. Eksiklerimizi giderip ikinci yarı iyi olacağız.''

Doğan, ilk yarıda ameliyat geçiren Yattara'nın çalışarak idman açığını gidereceğini kaydederek, ''Yattara'nın doğal yapısında fiziksel eksiği yok. Sadece kuvvete yönelik eksiği var. Açığı kapatmak için çalışıyor. Kalitesi belli. Oyun anlayışı çok iyi. Yattara ikinci yarı bize faydalı olacak'' dedi.

Ziya Doğan, Brezilyalı oyuncuları Fabiano Eller'in 5 Ocak'ta kampa katılacağını söyledi.

HABER : NAMIK KEMAL KILINÇ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title