Haberler

Trabzonspor-sivasspor Maçı Yeniden Yapılacak

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'in İlk Haftasında Yapılan ve Uzatma Dakikalarında Sahaya Seyircilerin Girmesi Üzerine Hakem Bülent Demirlek Tarafından Tatil Edilen Trabzonspor-sivasspor Maçının, Tarafsız Sahada ve Seyircisiz Olarak Yeniden Yapılması Kararı Aldı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında yapılan ve uzatma dakikalarında sahaya seyircilerin girmesi üzerine hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçının, tarafsız sahada ve seyircisiz olarak yeniden yapılması kararı aldı.

Federasyonun Beylerbeyi'ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde 6.5 saat süren toplantı sonrasında, yönetim kurulunun aldığı kararı, Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci yaptı. 12 Ağustos'ta Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 90 artı 2. dakikada hakem tarafından tatil edilen maçın yönetim kurulunda görüşüldüğünü belirten Keçeci, toplantıya çağrılan karşılaşmanın hakem, gözlemci ve temsilcilerinin de beyanlarını sözlü olarak verdiklerini, ayrıca yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtladıklarını söyledi.

Keçeci, ''Bu tamamiyle, konunun tam manasıyla adaletli ve vicdani olarak verilecek kararda sıfır hatayla hareket edebilmek için yapılmıştır. Yönetim kurulumuzda, hakem gözlemci ve temsilcilerin verdiği tüm yazılı raporlar da okunmuştur. Sonra gözlemci ve temsilciler birer birer odaya alınarak tekrar kendileriyle görüşüldü. Sonuç olarak, hakemin müsabakayı tatil kararı uygun görülmediğinden, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 29 B maddesinin son fıkrasına göre müsabakanın yeniden oynanmasına; aynı talimatın 18 A maddesine göre de tarafsız saha ve seyircisiz olarak oynanmasına yönetim kurulu tarafından karar verilmiştir'' dedi.

Keçeci, maçın gözlemci ve temsilcilerinden alınan ek rapor doğrultusunda, maçın hakemi Bülent Demirlek hakkında soruşturma açılmasına, ayrıca basında yer alan demeçleri nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, yöneticiler Abdullah Başer ve Zeyyat Kafkas'ın da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkine, yönetim kurulunun oybirliğiyle karar verildiğini açıkladı.

''Adaletli ve vicdanlı bir karar aldık'' diyen Keçeci, sorular üzerine gerekçeli kararın daha sonra açıklanacağını söyleyerek toplantıyı bitirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title