Haberler

Trabzonspor şampiyon olunca bordo mavi renkteki takılara ilgi arttı, taleplere yetişemiyorlar

Güncelleme:

Trabzonspor şampiyon olunca bordo mavi renkteki takılara ilgi arttı, taleplere yetişemiyorlar

Takıların yanı sıra Bordo Mavili hırkalar ve keşanlar da büyük ilgi görüyor

TRABZON Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğu göğüsleyen Trabzonspor'da şampiyonluk kutlamaları devam ederken, taraftarlar Bordo Mavi renkteki takılara, bilekliklere, tespihlere ve hırkalara yoğun ilgi gösteriyor. Takıların yanı sıra Bordo Mavili hırkalar ve keşanlar da büyük ilgi görüyor.

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen el sanatları kurslarına katılan kursiyerler, ördükleri el sanatlarına şampiyon Trabzonspor'un forma renkleri olan bordo maviyi nakşediyor. Bordo Mavi renklerde yapılan el ürünleri büyük ilgi çekerken, kursiyerler, ördükleri hasır ve kazaziye ürünlere Bordo Mavili motifler işliyor.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezinde görevli Kuyumculuk Teknolojisi öğretmeni Eda Bulut Şener, Trabzonspor'un şampiyon olmasının ardından bordo mavi renkli ürünlere büyük rağbet olduğunu ve taleplere yetişemediklerini söyledi. Şener "Kursiyerlerimize hasır ve kazaziye kursu veriyoruz. Şu an gündemimizde Trabzonspor'un şampiyon olmasından kaynaklı bordo mavi renklerden oluşan tespihler, kolyeler, özel bileklikler yani Trabzonspor'u simgeleyen, temsil eden çalışmalar yapıyoruz. Kursiyerlerimiz bu alanda yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyor. Burada yapılan ürünler satış ofisimizde halkımıza sunularak satılıyor. Şu an çok yoğun siparişlerimiz var. Bordo mavi renkli ürünlerimiz hat safhada. Bordo mavi renkler şampiyonluk öncesinde de hep ön planda oldu ancak bu sene ekstra bir talep oldu. Trabzonspor ürünlerine her zaman bir rağbet vardı ancak şu an çok daha rağbet var ve siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Melek Turhal, şampiyon Trabzonspor'un renklerinden oluşan takıları üretmenin heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Kursa birkaç ay önce katıldım. Yapmış olduğumuz ürünlerle Trabzonspor'a destek oluyoruz aynı zamanda kazaziye sanatını öğreniyoruz. Şu anda bordo mavi renklerden oluşan bileklik yapıyorum. Başta biraz zor gibi gözükse de sonradan çok eğlenceli gelmeye başladı. Dolayısıyla ürünü bitirip sonucu görünce daha keyifli oluyor. Trabzon deyince sanat olarak ilk akla gelen kazaziye. Şampiyonluk için böyle bordo mavi renklerden oluşan takılar yapabileceğimiz için daha da hevesli oluyoruz. Şampiyon da olduk, şimdi daha da hevesli bir şekilde ürünleri ortaya çıkartıyoruz. Kazaziyede bir çok renkler uygulanabiliyor ancak takımımız şampiyon olması işlediğimiz ürünlerin bordo mavi renklerden oluşması bizi daha da mutlu ediyor" diye konuştu.

Kursiyerlerden Özlem Yaylapınarı da "Hırkalar el işleri yapıyoruz. Ürünlerimiz genelde bordo mavi renklerde olup Trabzonspor'u temsil ediyor. Trabzonsporumuz şampiyon oldu çok sevindik çok güzel bir duygu. Buradaki kursa yeni katıldım. Burada bulunmaktan son derece memnunum hocalarımızla el işleri yapıyoruz. Bordo mavi örmek bambaşka bir duygu bordo maviyi çok seviyorum. Bundan sonra bordo mavi ürünleri örmeye devam" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Trabzonspor Trabzon Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title