Haberler

Trabzonspor Sahasındaki Unvanını Korudu

Güncelleme:

Trabzonspor sahasında beraberliği son dakikada attığı golle kurtarırken, evindeki yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Trabzonspor sahasında beraberliği son dakikada attığı golle kurtarırken, evindeki yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, oyuncularının maçı 90 dakika boyunca kazanmak istediğini belirterek, "Genelde Avrupa müsabakalarından sonra bütün takımlarımız performans olarak biraz düşük başlarlar. Bugün maçın başından sonuna kadar iyi götürdük maçı. Performans ve mental olarak maça iyi hazırlandık ve maçı istedik. Ama futbol bu, küçük hatalar büyük sonuçlar getirebiliyor. Birinci golden çok yediğimiz, ikinci gol değerlendirmeye neden olan bir gol. Konsantrasyonumuzun çok yüksek olması gereken bir anda golü yedik. Bu gol sahadaki duruşumuzu bozdu. Bu golden sonra maçı istedik ama alanları kontrol edemedik. Maçı son dakikada bir puan olarak geri aldık. Üç puan olarak düşündüğümüz bu müsabakayı bir puanla kapatmak bizi üzdü. Ancak son bölümde bir puanı geri almak da bir başka açıdan bakıldığında olumlu bir durum gibi gözüküyor. Bütün futbolcu arkadaşlarımı emeklerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Akçay, bir basın mensubunun "UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus ile eşleşmenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Juventus ile eşleşmek güzel. Çünkü Trabzonspor tarihinde böyle takımlarla eşleşti. Popülist davranmak istemiyorum ama sonuçta Juventus gibi takımlarla zaten karşılaşacaktık. Erken karşılaşmak bizim için iyi oldu."

Haftalar Spor Toto Süper Lig'de forma giyen Yusuf Erdoğan ise maçın ardından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1,5 ay oldu sahalardan uzak kalalı. Sağ olsun sağlık ekibim beni bu maça yetiştirdi. Normalde bir iki hafta daha sahalardan uzak kalabilirdim. Ağrılarla oynuyorum, birkaç haftada böyle devam edecek galiba. İnşallah bu bir puanı ileride avantaj olarak lehimize çevirmek istiyoruz" dedi.

Son dakikada attığı golle takıma beraberliği getiren Emre ise şunları söyledi, "Gol attığım için çok memnunum ancak önemli olan benim gol atmam değil takımın kazanması. Bizim işimiz bu. Bunun için çalışıyoruz. Maçın genelinde çok üstündük. Bursaspor bizim kalemize gelemedi. Üç puanı hak ettik ama bazen olmuyor. Futbol bu. Bugün biz daha iyiydik. İnşallah gelen maçlarda puanları alıp devam ederiz. Ben Trabzonspor'un futbolcusuyum. Burada mutluyum. Bunun için çalışıyorum. Ben burada kalmak istiyorum ve forma için savaşacağım."dedi

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor karşısında istekli ve arzulu oynadıklarını belirterek, "Müsabaka içerisinde topu muhafaza etmeyi iyi yaptık. Top alışverişini iyi yaptık. İkinci golümüzde güzeldi. Korner pozisyonunda topumuz kaleye girmiş olsa bu maçı 3-1 kazanmış olurduk. Genel olarak bakıldığında en iyi müsabakalardan bir tanesini oynadık bugün. Kadro içerisinde çok fazla altarnatifimizde yok. İki takımı kıyasladığımız zaman tecrübe açısından Trabzonspor'da bizden daha üstün bir takım. Ama sahada böyle bir farkı göremedik. Maçın genelinde ise bir hayal kırıklığım var. Çünkü bugün burada bir puan kazanmadık iki puan kaybettik. Bireysel hatalardan kaynaklanan bir beraberlik oldu" dedi.

Daum, devre arası için transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Amacımız 3-4 oyuncu transfer etmek. Transfer etmek için değil de takıma katkı yapacak oyuncuları takviye etmek istiyoruz. Bu konuyu yönetimle de konuştuk hem fikiriz. 3-4 katkı yapacak oyuncu transferi için gece gündüz çalışıyoruz. İsimleri de belirledik" diye konuştu.

Bursaspor'un savunma oyuncusu Serdar Aziz, Trabzonspor gibi güçlü bir takımla oynadıklarını belirterek, "Avrupa kupalarında bir üst tura çıkmış morali yerinde bir takımla oynadık. Ligde istedikleri gibi gitmiyor. Yorgundular tabi ki. Bizde iyi oynadık takım olarak. Maçı 2-1 bitirebildik biraz daha akıllı olsak. Belki üç bile yapabilirdik. Kötü bir gol yedik. Trabzonspor'a UEFA yolunda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Akçay Trabzonspor Bursaspor Spor Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title