Haberler

Trabzonspor Olağan Genel Kurulu Yapıldı

"Kupanın ruhu Trabzonspor'a gelmiştir, bir tenekesi kalmıştır' demiştim.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener,

"Kupanın ruhu Trabzonspor'a gelmiştir, bir tenekesi kalmıştır' demiştim. O da gelecektir. Bundan emin olun" dedi.

Trabzonspor Kulübü'nün Olağan Genel Kurul Toplantısı, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve seçimli olmayan bordo-mavili kulübün 65. genel kurulunda, kulüp başkanı Sadri Şener, kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar ve diğer yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener'in açılış konuşmasının ardından İlhami Algan başkanlığında divan kurulu oluşturuldu.

Algan, konuşmasında, son dönemlerde bordo-mavili kulüp üzerinde kara bulutların dolaştığını ve açıklamada bulunan kulüp başkanı ve diğer yöneticilerin de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyledi.

Etik Kurulu'nun savcılıktan gelen 26 klasör belgeyi inceleyerek bir rapor hazırladığını ifade eden İlhami Algan, "Bu kurulun raporunda Fenerbahçe Kulübü 14 maç yüzünden suçlanıyor. 5 maçta şike, 3 maçta şikeye teşebbüs, 1 maçta teşvik primi, 5 maçta teşvik primi girişimi... İşte bu durumdaki bir Fenerbahçe, Süper Lig'de yarışa devam ediyor. Değil 14 maçta şike yaptığımız, 1 maçta şike yaptığımız iddia edilse bizi Süper Lig'den değil Türkiye'den uzaklaştırmaya kalkarlardı" diye konuştu.

"Bizim bizden başka dostumuz yoktur" diyen Algan, "Bunun için gerek eleştirirken, gerek öz eleştirilerde bulunurken çok dikkatli olmalıyız. Kulübümüze, yöneticimize, hocamıza, sporcularımıza sahip çıkmalı, onlara şemsiye olmalıyız" ifadelerini kullandı.

-Zengin, faaliyet raporlarını okudu-

Algan'ın konuşmasının ardından kulüp genel müdürü Sinan Zengin de ilk olarak yönetim kurulunun faaliyet raporlarını okudu.

Zengin, geçen sezon kulüp tarihinin en fazla puanının toplanıldığını, hak ettikleri şampiyonluğun taraflarına verilmesi gerektiğini savunarak, "Ülkemizde teslim edilmeyen haklarımız, UEFA tarafından teslim edildi. Ülkemizi 'Düşler Sahnesi' olarak değerlendirilen Şampiyonlar Ligi'nde en iyi şekilde temsil ettik. Aldığımız 7 puan ve ortaya koyduğumuz performans sonucu UEFA'dan teşekkür yazısı aldık" şeklinde konuştu.

Bordo-mavili kulübün borcunun 99 milyon 741 bin 264 lira olarak açıklayan Zengin, 2012 yılı tahmini konsolide bütçesinin ise 362 milyon 250 bin lira olduğunu kaydetti.

Denetleme kurulu raporlarının okunmasının ardından yönetim kurulu idari ve mali açıdan ibra edildi.

-Üyeler yönetime destek verdi-

Genel kurulda söz alan kulüp eski asbaşkanlarından Ömer Gürsoy, son yaşanan şike olaylarından sonra camianın yeterince yönetimin ve kulübün yanında olmadığını savundu.

Camianın yönetimin yanında olması halinde hiçbir gücün karşılarında duramayacağını ifade eden Gürsoy, "Yarından tezi yok, bu sorun çözülene kadar, kayıtsız ve koşulsuz yönetimin yanında olmak her Trabzonsporluyum diyenin görevidir. Yönetimimiz bu pisliğe bulaşmadı diye mi yanında değiliz. Yönetim camia ile kulüp arasında bir kopukluk varsa bunun çözülmesi gerek. Takımımız bu sezon da sahada katlediliyor. Bizim dilimizle, bizim zekamızla kimse alay etmesin. Bunu bilmeyenlere hatırlatırız, ancak umarım bunlara ihtiyaç kalmaz. Yeniden hukukun egemen olduğu bir futbol düzeni diliyorum" dedi.

Mehmet Cevahir ise "düşünmeden hareket eden insanın, nişan almadan ateş eden avcıya benzediği" sözünü dile getirerek, "Rastgele kamuoyu önünde konuşulanlar ve yazılanlar Trabzonspor'a zarar veriyor. Futbolumuz sıkıntıda. Yönetim olarak bizlere atılan çamurlar kurudu ve düştü. Bize yansımadı. Bu bir mutluluk. Hatalarını da değerlendirerek yönetimin yanında olmak bizim asli görevimizdir" diye konuştu.

Son olarak söz alan Burhan Atalar, yönetim ve kulüp başkanı Sadri Şener'e teşekkür ederek, "Bugün burada göğsümüz kabarık duruyorsak, bunu bu yönetime ve başkana borçluyuz. Lütfen neden bu başkanı bugün alkışlamıyoruz" demesi üzerine salondakiler alkışlarla bu isteği yerine getirdiler.

-Şener'in konuşması-

Genel kurul üyelerinin konuşmasının ardından söz alan kulüp başkanı Sadri Şener, kendisinden önce konuşanlara teşekkür ederek, "Son dönemlerde kendimi oldukça yalnız hissetmeye başlamıştım. Bu destekler bize mücadelede daha büyük güç katacak, Trabzonspor'u hak edeceği sonuca ulaştıracaktır. 'Kupanın ruhu Trabzonspor'a gelmiştir, bir tenekesi kalmıştır' demiştim. O da gelecektir. Bundan emin olun" şeklinde konuştu.

Bu sürecin kendilerini fazlasıyla yorduğunu ve yıprattığını savunan Şener,

"Türk sporunun tarihine bakarsanız, böyle olaylar yok gibi. Belki vardı, bizim haberimiz yoktu. Tapeler, kanun değişikliklikleri gibi şeylerin olduğu yıl bize rastladı. Yargı süreci devam etmesine karşın biz bu işin içinden alnımızın akıyla çıktık, çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Etik kurulu raporu konusunda yaşananlarla ilgili görüşlerini açıklayan Sadri Şener, "Etik kurulu, ziraat, veteriner, inşaat mühendislerinden oluşan bir kurul değil, hukukçulardan, profesörlerden oluşan bir kuruldur. Dolayısıyla verdiği raporun 5 santim aşağı, yukarı gitmesi de mümkün değildir. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum" dedi.

-İlk yarı değerlendirmesi-

Şener, ligin ilk yarısında bordo-mavili takımın aldığı sonuçların istedikleri gibi olmadığını kaydederek, "Bu konudaki eleştirilerde yerden göğe kadar haklısınız. Teknik anlamda futboldan benden daha iyi anlayan bir sürü insan var burada. Ama biz 25'inci maça çıkarken, rakipler 15'inci maça çıkıyordu. Bu sonuçlarda büyük etkendir. 3 puanlı sistemde tekrar yukarı çıktığımız günleri de göreceğiz" diye konuştu.

2012 yılının Nisan ayının 10'un da liglerin biteceğini ve önlerinde 9 günlük tatilin bulunduğunu kaydeden Şener, şöyle devam etti:

'Bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'mizi çok iyi temsil ettiğimize inanıyorum. UEFA Avrupa Ligi'nde PSV ile 16 Şubat'ta karşılaşarak yarışa devam edeceğiz. Buradan da Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi olmasa dahi, ek gelirler kulübe gelecek. Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız bizi disipline de etti. Lille maçına 1 dakika geç çıktık diye ceza yedik. Stadımızı belli bir seviyeye getirdik. Bir haftada çim değiştirdik 330 bin avroya. Olmayacak iş yaptık. Galatasaray da bizden esinlenerek olmayacak bir iş yaptı. Aynı firmaya zemini değiştirtti. UEFA'dan teşekkür aldık bu konuda."

-'Yeni müzemize, kupa onurla gelecek"-

Sadri Şener, şike ve teşvik sürecinin çok uzun boylu içine girmek istemediğini ifade ederek, 'Politikamızı aynen böyle 1-2 ay devam ettirirsek, yeni yaptırdığımız müzede hazırladığımız yere bu kupayı hep beraber onurla koyacağız. Tek bir haram puan almadan koyacağız. Rakiplerimizi de incitmeden, kırmadan yolumuza devam edeceğiz. Sonuçta Türkiye Ligi'nde yarışıyoruz. Bunları da göz ardı etmemeliyiz. En ufak hakkımızı milimetresine kadar gücümüz yettiğince savunmaya devam edeceğiz. Bu aralar benim şahsıma, yönetim kurulu üyelerine telefonlarımızı öğrenen rakiplerimiz tarafından epeyce küfürler edilmekle beraber, bunları sineye çekmek durumunda kalıyoruz. Trabzonspor için, 27 senelik şampiyonluk özlemine son vermek için Tonya orjinli biri olarak sineye çekmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

Transferde teknik direktör Güneş'in talep etmesi halinde imkanlarının müsait olduğunu ve oyuncu almaktan çekinceleri olmadığını söyleyen Şener, "Ama mutlaka teknik heyetin rızası ile bu iş yapılır. Hocanın dışında hiçbir yönetici arkadaşımızın başta başkan olarak benim futbolcuyu alıp getirme, antrenmana çıkarma yetkimiz yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

-Ersen Martin davası-

İspanya'nın Receativo Huelva Kulübü ile 6 yıldır süren "Ersen Martin" davasının sonuçlandığını da vurgulayan Şener, "Ersen Martin davasından, 3-4 gün önce 1 milyon dolar kazandık. Ama maalesef Huelva Kulübü geçen yıl iflas etmiş. Sevgili Şenes ağabeyimiz 3 sene içinde UEFA'da bir şekilde erken bu davayı çözseydi, bu parayı tahsil etmiştik" dedi.

Şener, konuşmasının bitmesinin ardından bir üyenin Futbol Disiplin Talimatı'nın 58'inci maddesinin değişip ya da değişmemesi konusunda yaşanan tartışmalar konusundaki düşüncesini sorması üzerine de, "58. maddeye Trabzonspor Kulübü karşıdır. 58. maddeyi Trabzonspor Kulübü imzalamayacaktır" yanıtını verdi.

Sadri Şener'in konuşmasının ardından genel kurul sona erdi.

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title