Haberler

Trabzonspor Kulüp Başkanı Albayrak: "Trabzonspor, Gücünü Tarihinden Alıyor. Nice Şampiyonluklar Aldı ve Almaya Devam Edecek"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor'un Gücünü Tarihinden Aldığını, Nice Şampiyonluklar Aldığını ve Almaya Devam Edeceğini Söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor`un gücünü tarihinden aldığını, nice şampiyonluklar aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.

Albayrak, bordo-mavili kulübün, Kanuni Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen 17. olağan divan başkanlık kurulu toplantısının açılışının ardından yaptığı konuşmada, Trabzonspor`un mazisi başarılarla dolu bir takım olduğunu belirterek, ¨Trabzonspor, gücünü tarihinden alıyor. Nice şampiyonluklar aldı ve almaya devam edecek¨ dedi. Albayrak, yapıcı eleştirilerden faydalanmak istediğini ifade ederek, şunları söyledi:

¨Biz bir aileyiz. Aile içinde eleştiriler, münasip yöntemlerle dile getirebilir. Ancak bunları dışa yansıtmamalıyız. Yönetim, teknik heyet, taraftar tüm camia olarak birlikte hareket etmeliyiz. Başarı istiyorsak birbirimize yardımcı olarak yürümek zorundayız. Kimseye hakaret etmeden görüş bildirenlerin yanı sıra kişisel hakaret yapanlar da var. Benimle dünya görüşü bağdaşmadığı için eleştiri yapanlar var. Özel hayatımda hadiselere soğukkanlı davranıp affedici tutum sergileyebilirim. Fakat şu anki pozisyonum gereği olarak camiaya yapılan haksız eleştirilere karşı gerekli cevap verilecektir.¨

Albayrak, Vahid Halilhodziç`in göreve devam etmeyeceğini kendilerini bildirmesinin ardından yabancı teknik adam arayışına girdiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

¨Vahid hoca ailevi nedenlerden dolayı devam edemeyeceğini söyleyince yabancı teknik adam arayışında bulunduk. Kariyeri olan, Brezilya Milli Takımı`nı çalıştırmış Lazaroni ile anlaştık. 4. hafta sonunda takım ve ekip ile kan uyuşmazlığı oldu. Onunla yolumuza devam edemeyeceğimizi gördük ve noktaladık. Ziya hocayla yolumuza devam ediyoruz. Verilmesi zor bir karardı ama doğru bir karar olduğu için bu kararı verdik. Neşteri zamanında vurduk. Ziya hocayla takım yükseliş trendi yakaladı o günkü koşullarda Lazaroni tercihi yanlış değildi ama uyum sorunu olduğu için biz bu kararı verdik. Bazen hoca ile takım veya hoca ile camia arasında uyuşmazlık oluyor. Devamında ciddi sakıncalar gördüğümüz için bu yola gittik. Tazminat meselesinde haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 1.5 ay hoca arayışında bulunduk. Burası 200 bin nüfuslu şehir. Kaliteli hocalarla görüştük. Görüşmelerde ön plana çıkan şehrin sosyal yapısı oldu. Ailelerini çocuklarını okutacak yer olmadığı için tercih etmediler. Lazaroni ile anlaştık ama uyuşma olmadığı için yollarımızı ayırdık.¨

Albayrak, Fatih Tekke`nin Rusya`nın Zenit takımına verilmesi konusunda ise şunları söyledi:

¨Fatih Tekke`nin 1 yıllık sözleşmesi vardı. Fatih Tekke, takımımızın kaptanı, ondan vazgeçmek kolay değildi. Sözleşmeyi uzatmak istedik. Ama kendisi Türkiye`de Trabzon`da yıprandığını, sezon sonu sözleşmeyi uzatmayacağını söyledi. Fatih Tekke`nin yerini doldurmanın zor olduğunu biliyorduk ama sözleşmeyi

uzatmayacağını söyleyince Trabzonspor kulübünün menfaatleri doğrultusunda 7 milyon 200 bin Avroya bu futbolcuyu sattık ve kulübe girdi sağlamış olduk.¨

Sporcuların kariyerlerinin önemli olduğunu belirten Albayrak, ¨Musampa, geçmişte kariyerine baktığımız zaman Ajax gibi kulüpte başladı. İspanya, İngiltere`de oynadı. Transferde maddi açıdan zarar verildiği, aracılara para verildiği kesinlikle doğru değildir. Bir sürü dedikodu oluyor bu konularda. Marcelinho kendisi imza atmıştır. Elinde belge olmadan basın mensupları haber yapmasınlar. Marcelinno, Hertha Berlin takımında yılın sporcusu ödülünü aldı. 2 yıl üst üste yılın sporcusu seçildi. Kongrede yıldız oyuncu sözümüz vardı. Bu sözümüzü bu oyuncuyu alarak yerine getirdik. Her türlü bedelini biz karşılayacağız. Karşılamaya da devam edeceğiz¨ diye konuştu.

Stadın fizibilite çalışmalarının bittiğini kaydeden Albayrak, şöyle konuştu: ¨Biz tek firmayla görüşmüyoruz. 50 bin avroluk çalışmayla fizibilite çalışmalarını sadece bir firmaya yaptırdık. Trabzon kentine yakışır, alışveriş, sinema ve VIP salonlarıyla 5 yıldızlı stat için çalışıyoruz. Akçaabat ile Beşirli arasındaki yerin dolgu alanı yapılıp oralara taşınması için de teklif var. Bu konuyu görüşüp neticeye bağlamak istiyoruz ki bir an önce kazmayı vuralım.¨

Altyapıya büyük önem verdiklerini ifade eden Albayrak, ¨Liglerde 250`nin üstünde Trabzon kökenli oyuncu var. Dışarıdan çok fazla medet ummamak lazım. Gerçeğe dönmeliyiz¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title