Haberler

    "Trabzonspor Her Zaman Şampiyonluğa Oynar"

    Rıza Çalımbay, ligin zirvesi ile aralarında fazla puan farkı olmadığını söyledi, “İlk 4 maçımız hayati derecede önemli. Yarıştan kopmak istemiyoruz. Kupada ve ligde en iyi yerlere gitmeyi hedefliyoruz” dedi.

    Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Trabzonspor'un gücü, taraftarı ve lobisi ile her zaman şampiyonluğa oynayacak bir takım olduğunu ifade etti.

    Antalya kampında sezonun ikinci yarısına yönelik kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Çalımbay, "Trabzon'daki baskıdan olumsuz etkilenmiyorum. 20 sene Beşiktaş'ta oynadım, her zaman vardı. Baskı önemli değil, sen işini yapacaksın, işine bakacaksın. Trabzonspor her zaman şampiyonluğa oynar, planlamayı, futbolcu seçimini doğru yaparsan... Taraftar, şehir ve lobi olarak güçlüyüz. Biraz zaman, biraz sabır, plan ve Trabzon'a göre oyuncular almak gerekiyor. Futbolu çok seven bir yer, mükemmel bir taraftarı var. Şehirdeki en önemli şey müthiş taraftar. Onlarla bütünleşince başarı gelir" diye konuştu.

    Deneyimli teknik adam, zirve ile aralarında fazla puan farkı bulunmadığına vurgu yaparak sonuna kadar yarışın içinde olmak istediklerini söyledi.

    'Onur duyuyorum'

    Rıza Çalımbay, "Puan farkı fazla değil ama sezon başı planlı, programlı gidebilseydik şu an daha farklı bir yerde olurduk. İlk 4 maçımız hayati derecede önemli. Bu 4 maç yol haritamızı belli edecek. Yarıştan kopmak istemiyoruz. Kupada ve ligde en iyi yerlere gitmek istiyoruz. Şu an ben geldim, benim yapacak hiçbir şeyim yok, bu kadro ile gidiyorum. Kadrodan genel olarak memnunum ama kendi ekibimi kurmak isterdim" dedi.

    Çalımbay, Trabzonspor gibi köklü bir camiada çalışmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu sözlerine ekledi.

    'Sakıb ve Maicon'u şu an vermiyorlar'

    Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Rıza Çalımbay, Antalyasporlu Sakıb ve Maicon için olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. Çalımbay, "Hem ben hem de yönetimimiz görüştük, bu oyuncuları açık açık istedik. Sakıb'ın sezon sonu sözleşmesi bitiyor, ama kulübü vermedi. Sakıb ve Maicon'u şu an için vermiyorlar. Verebilirlerse almak isteriz. Sol bek Filip Novak'ın transferi için de girişimlerimiz sürüyor. Bizim kesinlikle transfer yapmamız lazım ama mevcut oyuncumun alacağı varsa, kulübümüzün de maddi yönden sıkıntısı varsa mevcut kadro ile devam ederiz" dedi.

    Sosa eleştirisi

    Rıza Çalımbay, Jose Sosa'nın sezon başında gelir gelmez forma giymesini doğru bulmadığını dile getirdi. Arjantinli yıldızın hazır gelmediğini vurgulayan Çalımbay, "Geçen sezon Milan'da da istediği kadar oynayamadı. Buraya da hazırlık dönemi yapmadan gelmiş ve hemen başlamış, iki maç oynamış. Sonra tekrar istemediği bir durum olmuş. Sosa'ya söyledim 'Ben olsaydım seni oynatmazdım' dedim. En az 15 gün takımdan ayrı antrenman yapar, sonra durumuna bakardık" dedi. Tecrübeli hoca, Sosa ve Esteban'ın kampa geç katıldıkları için ceza alacaklarını da bildirdi.

    Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz'ın yüksek performansı nedeniyle yedek bekleyen Hugo Rodallega'nın çok kaliteli bir golcü olduğunu dile getirdi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Rıza Çalımbay Trabzonspor Beşiktaş Antalya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title