Haberler

Trabzonspor, Gaziantepspor'u 4 Golle Geçti

Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor karşısında alınan mağlubiyeti Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyetle unutturdu.

Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor karşısında alınan mağlubiyeti Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyetle unutturdu. Kırmızı-siyahlı ekibin 7 yabancı oynatarak kural hatası yaptığı karşılaşmadı Bordo-mavili takım rakibini 4-1'lik skor ile geçti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, rakibimizin iyi oyunculardan kurulu olan bir takım olduğunu bildiklerini belirterek, "Maça iyi başladık. Önde bastık. Pozisyonlar ürettik golü de bulduk. Oyunun tamamında oyuna hakimdik. Genel olarak istekli olmamız oyundaki artılarımızı fazlalaştırdı. Oyun içerisinde yine zaman zaman beklenen hatalar oldu.

Daha çok artısı olan bir takım olarak kazanmayı hak ettik. Rakibin de 7 yabancıyla oynaması zaten oyununun sonucunu belli etmişti puan açısından. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra, Sapara kaleye geçtikten sonra oynadığımız oyun bize yakışmadı. Oyun içerisindeki hatalarımızı gelecekte değerlendireceğiz. Yaptığımız hatalar bize pahalıya mal olabilir. Bireysel oyuncularımızın etkisiyle takım oyunu oynamaya başladığımız zaman daha etkili olacağımızı düşünüyorum" dedi.

BURAK YILMAZ'IN HAREKETİ

Güneş, Burak Yılmaz'ın kulübeye yaptığı harekete görmediğini ifade ederek, "Burak Yılmaz'ın kulübeye yaptığı hareketi ben görmedim ama kulübeden hayıflanma hareketi yapılırken, sanırım Burak bunu yanlış anladı. Burak oyuna bakıldığında istekli ve arzuluydu. Burak, hem kendi gündemine, hem de Trabzonspor gündemine çok ciddi katkılar yaptı. kamuoyu her maç sonrası ister istemez onu konuşmak durumunda. Gol atsa da atmasa da konuşuluyor. Her maç Burak gol atacak anlayışı bize silah olarak döner. Maç

kaybettiğimiz zaman sanki Burak, kendi yüzünden kaybettiğimiz gibi sorumluluk duygusu hissediyor. O hareketten alındı diye düşünüyorum. Olayı öğrenmedim. Olayı öğrenince bakacağım. Kulübeden yapılan hareketin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Burak'ın bu isteği ve arzusu olduğu sürece bu sorunları düzeltir" ifadesini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 17 günde 5 maç oynayacaksınız? sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Federasyonla ilgili konuşmak istemiyorum. Konuştukça kendimden rahatsız oluyorum kusura bakmayın. Bir şey söylemek istemiyorum ama söyleyince de üzerime geliyorlar. Avrupa kupası oynuyoruz, ligde oynuyoruz. 6 günde bir maç yapıyoruz. Çoğu zaman daha kısa. Sakatlıklar oluyor bu tempoda. Taşıyamıyoruz. ya ligde ikinci takımla oynayacağım, yada risk alacağım. Avrupa kupası maçı oynuyoruz diyoruz ki, Kayseri maçı var. PSV ile Hollanda'da oynayacağız, ardından Kayseri'ye gideceğiz, döneceğiz yine Avrupa

kupası maçı var ve ardından yine lig maçı. Bizim puanımızı alabilirsiniz ama bizim canımızı almayın, Allah aşkına. Bunları konuşmak istemiyorum ama bunu hangi akıllı yapıyorsa, gelsin düzgün yapsın, sorsun. Bize sadece Güngören maçında sordular, saat kaçta olsun dediler, bizde ona da siz karar verin dedik. Bize hiçbir şey sormuyorlar zaten. Sormayabilirler. Bize menfaat olsun diye söylemiyorum. Aynı şey Beşiktaş için de geçerli. Bu tip takımlar ön plana alınmalı. Önce milli takım, sonra Avrupa kupaları

sonra lige bakmak lazım. Bu anlayışı anlatamıyoruz. Çünkü o kadar çıkarcılar ön plana çıkarttık ki. Yazık, günah. Bu oyuncular ya sakatlanacaklar, ya başarısız olacağız. İkisinden birisi. Onun için bir şey söylemek durumunda değiliz mecbur oynuyoruz. Biz şu anda normal ligi bitirdik. Lig sayısından fazla maç oynadık. Ama biz hala oynayacağız. Şu anda maç sayısı olarak sezon sonuna gelmiş olmamız lazım. Daha yeni başlayacak" şeklinde konuştu.

HİKMET Karaman: "7 YABANCI İLE OYNADIK, FAZLA SÖZE GEREK YOK"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında kısa bir konuşma yaptı. Karaman, 7 yabancı ile oynadıklarını söyleyerek, "Fazla söze gerek yok. Aslında bu gibi olayları hangi takımda çalışırsam çalışıyım maçlardan önce benimle çalışan ekibe, kulübün sorumlularına söylerdim. Maç içerisinde bir hata olmuştur. Onun için de daha fazla teferruata girmeye gerek yok. Maçla ilgili yorum yapmak şuanda bence saçma olur. Ben 7 yabancıyı fark ettikten sonra iş işten geçmişti. Nihayetinde

Trabzonspor iyi bir maç çıkartıp bizi mağlup etti" dedi.

Trabzonspor'un Çek futbolcusu Celustka, ilk golü bulana kadar zorlandıklarını belirterek, "ilk golden sonra hakemin penaltı olmayan pozisyonda verdiği ağır bir karar vardı. Nitekim oda gol olmadı. Ardından biz ikinci golü bulduktan sonra arkası geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Son iki haftada da fileleri sarsmayı başaran Mustafa Yumlu ise iyi bir sonuç aldıklarını vurgulayarak, "Öncelikle geçen hafta Antalyaspor'a karşı kötü bir oyun ve kötü bir sonuç vardı. Bu hafta kendi sahamızda onu telafi etmek istiyorduk. Bugün iyi oynayıp iyi bir sonuçla ayrıldık. PSV maçı öncesi bize iyi bir moral oldu. Gaziantepspor'un kaçırdığı penaltı sonrası hakeme, 'Allah'ın adaleti var' dedim, oda bana sarı kart gösterdi" diye konuştu.

Gaziantepsporlu Elyasa ise maçta çok fazla bir şey yapamadıklarını ifade ederek, "Maalesef Hikmet hoca geldiğinden beri doğru düzgün idman yapamadık. Maça gelince diyecek fazla bir şey yok. Hükmen mağlup olduk" dedi.

Sezer Badur ise kazandıkları penaltının doğru bir karar olmadığını vurguladı, "Maça çok kötü başladık. Onlar baskı kurdu ve öne de geçtiler. Ondan sonra kendimize geldik. Penaltı da kazandık, penaltı değildi açıkçası ama değerlendiremedik. Adalet yerini buldu açıkçası" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

medical park antalyaspor Gaziantepspor trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title