Haberler

Trabzonspor Doktoru: Futbolcularımızı Buz Isırdı

Turkcell Süper Lig'de Dün Deplasmanda Sivasspor ile Karşılaşan Trabzonspor'da, 11 Oyuncuda Buz Isırması Vakası Meydana Geldiği Bildirildi.

Turkcell Süper Lig'de dün deplasmanda Sivas spor ile karşılaşan Trabzon spor'da, 11 oyuncuda buz ısırması vakası meydana geldiği bildirildi.

Kulüp doktoru Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, maçın resmi kayıtlara göre eksi 25 derecede oynandığını belirterek, ''Sahanın zemini oldukça sertti. Hava koşulları kötüydü. Oyuncular bu şartlara uyum sağlayamadılar. İlk yarı sonunda futbolcuların donma noktasına geldiklerini gördük. Özellikle kanlanması az olan uç noktalarda burun, kulak, ayak ve el parmaklarında sorunlar yaşadık. En çok kulakta "buz ısırması" vakası meydana geldi. Eğer gerekli müdahaleyi yapmasaydık kulaklarda kopmalar olabilirdi'' dedi.

Soğuktan en çok Umut Bulut'un etkilendiğini dile getiren Kalaycıoğlu, şunları söyledi:

''Oyuncumuzun kulaklarında çok ciddi hasarlar meydana geldi. Mustafa, Yattara, Erdinç, Çağdaş ve Ayman'ın kulaklarında, Yattara'nın sağ el beşinci parmağında, Tayfun'un burun ve kulağında, Ergin'in sağ ayak üçüncü parmağında, Gökdeniz'in vücudunun çeşitli bölgelerinde donmalar meydana geldi. Kaleci Tolga Zengin'in ise sağ aşil tendonunda gerilme oldu. Bu oyuncularımızın tedavileri dünden itibaren yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle periferik kan dolaşımını normale getirmek için çalışıyoruz. Umut yarın ki antrenmanlara katılamayacak. Ayrıca oyuncularımızın Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçına da yetişememe durumu söz konusu.''

Eksi 25 derecede ağır egzersiz gerektiren futbol gibi bir spor dalının yapılmasının sakıncalı olduğunu ifade eden Kalaycıoğlu, ''Aşırı soğuk insan vücudunun fizyolojik yapısının sınırlarını zorlar. Bunun sonucunda geriye dönüşümü olmayan çok ciddi kalıcı hasarlar ortaya çıkabilir. Daha da ötesinde soğuk havayı kaldıramayacak bir vücutta dolaşım ve solunum bozukluğuna bağlı ölüm olayı bile olabilir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title