Haberler

Trabzonspor' da Doğan' Dan Futbolculara Tepki: "Başınızı Dik Tutun"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Fortis Türkiye Kupası'nda Salı Günü Oynayacakları Vestel Manisaspor Maçı Öncesi, Gençlerbirliği Karşısında Alınan 3-0'lık Şok Yenilginin İzlerini Silmek İçin Yoğun Çaba Sarfediyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Fortis Türkiye Kupası`nda salı günü oynayacakları Vestel Manisaspor maçı öncesi, Gençlerbirliği karşısında alınan 3-0`lık şok yenilginin izlerini silmek için yoğun çaba sarfediyor.

BİR KALEMDE SİLEMEZLER

Ziya Doğan, oyuncularıyla yaptığı konuşmalarda, bir mağlubiyetin tüm yaptıklarının üzerine çıkmasına izin vermemelerini söyleyerek, ¨İyi bir çıkış yakaladık ve iyi maçlar çıkardık. Cuma günü bir kazaydı ve bunu unutmanızı istiyorum. Her iyi takımın başından kötü bir maç geçer. Bu da bizim kötü maçımızdı. Çok çalıştık ama daha fazla çalışmamız gerektiğini gördük. Eksikliklerimizi gidereceğiz ve bunun için azim göstermenizi istiyorum. Takım olarak daha iyi günlere geleceğiz. Bunun için başınızı dik tutun. Hatalarınızdan ders alın ama asla moralinizi bozmayın. Yaptığınız iyi şeylerin bir kalemde silinmesine izin vermeyin¨ dedi.

MUSAMPA VE MARCELİNHO TEPKİSİ

Trabzonspor`da sezon başında büyük umutlarla ve yıldız transfer olarak alınan Brezilyalı Marcelinho ve Hollandalı Kzito Musampa`dan verim alınamaması camiada tepkilere neden oldu. Özellikle Musampa`nın 2 aydan bu yana Trabzonspor`la antrenmanlara çıkmasına rağmen bir türlü istenen form düzeyini yakalayamaması ve 30 dakika görev yaptığı bir karşılaşmada bile kondisyon eksiğinin ortaya çıkması, bu oyuncunun profesyonelliğinin tartışmaya açılmasına neden oldu. Teknik direktör Ziya Doğan`ın, ¨Şu anda onu bu halde sahaya çıkarmam tamamen kaybetmeme neden olabilir¨ diyerek büyük tolerans gsöterdiği Musampa, antrenmanlar ve maçtaki temposuyla Doğan`ı da kızdırdı. Musampa`nın iyi bir mantaliteye sahip olmadığını vurgulayan Doğan`ın, bu oyuncuyla kendine çeki düzen vermesi konusunda bir görüşme yapacağı ve dikkatini çekeceği belirtildi.

Doğan`ın, Marcelinho`nun da beklenen patlamayı yapamaması nedeniyle hayli sıkıntılı olduğu ifade edildi. Uzun süre sol kanatta ve forvette görev yapan, ancak basına verdiği demeçler ve Ziya Doğan`la yaptığı görüşme sonucunda, ¨ideal yerim¨ dediği ikili forvetin arkasına serbest adam olarak alınan Marcelinho`nun, son iki karşılaşmada bu mevkide de istenilen verimi sağlayamaması, Brezilyalı oyuncunun da şimşekleri üzerine çekmesine neden oldu. Uyum dönemini hala tamamlayamayan Marcelinho ile de bir görüşme yapılacağı ve sorunlarının öğrenileceği belirtildi.

KAFKAS`TAN MAZERET

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Gençlerbirliği mağlubiyetini futbolcular hakkında çıkan transfer ve övücü haberlerle takımın erken havaya sokulmasına bağladı. Kafkas, ¨Oyuncularımız hakkında sürekli transfer haberleri çıkıyor ve bu konsantrasyonlarını bozuyor. Ayrıca birçok övücü haber de yayınlanıyor. Bunlar da maçlara gerektiği şekilde kafa olarak hazırlanmalarını engelliyor. Trabzonspor forması giyen her oyuncu bu tür şeyleri hakeder ama erken havaya girmemek lazım. Gençlerbirliği maçında bu tür bir sonuç beklemiyorduk. Aklımızda mağlubiyet yoktu¨ dedi. Kafkas, Vestel Manisaspor`u yenerek kupaya galibiyetle başlayacaklarını ve Gençlerbirliği maçını unutturacaklarını da iddia etti.

VESTEL`E REVİZYONLU KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Gençlerbirliği maçındaki kötü futbolun sonucunda kadroda büyük bir revizyona gideceği öğrenildi. Revizyona defanstan başlayacağı öğrenilen Doğan`ın, uzun süre sonra forma şansı bulan ancak kullanamayan Celaleddin`i keseceği ve Mustafa Keçeli`ye tekrar forma şansı vereceği belirtildi. Orta sahada Hasan Üçüncü`ye tekrar görev verecek olan Doğan, Ferhat`ı yedek kulübesine çekecek, Umut`u da Ersen Martin`in yanında gol yollarına sürecek. Bu arada Gençlerbirliği maçındaki hatalarıyla göze çarpan kaleci Jefferson`la da bir görüşme yapacak olan Doğan`ın, bu oyuncuyu kesmeyi şimdilik düşünmediği ifade edildi. Ziya Doğan`ın, Musa Büyük`ün yerine Ufukhan - Feridun ikilisinden birine de görev verebileceği vurgulandı. Bu arada hazırlıklarını dünden bu yana İzmir`de sürdüren Trabzonspor, yarın karayoluyla Manisa`ya geçerek Anemon Otel`de kampa girecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title