Haberler

Trabzonspor - Bursaspor Maçının Ardından

Trabzonspor - BursaSPOR MAÇININ ARDINDAN

GÜNEŞ'TEN SAAT TEPKİSİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "Geçen senenin şampiyonu olarak oldukça tecrübeli bir takımla oynadık. Biraz güvensizlikleri vardı ama Fenerbahçe maçında iyi savunma yapıp çabuk çıkmaya çalıştılar. Bugün de onu yapmaya çalıştılar. Denk bir oyun oldu. Bizim top kayıplarımızla pozisyon da buldular. Öne geçince daha kontrollü oynamaya çalıştık ve başarılı olduk. Bugün 3 puan önemliydi. Değişiklik yaptığım oyuncular bile çıkmayı hak etmediler. Sonuna kadar zorladılar. Seyirciye teşekkür ediyorum. Bizim için güzel bir gün oldu" dedi. Güneş, Eskişehir maçının Cuma gününe alınmasına da tepki göstererek şunları söyledi:

"Biz her maç kendi işimize bakıyoruz. Sahaya çıktığımız zaman 'Fenerbahçe veya başka takım şu sonucu aldı' diye bakmıyoruz. Eskişehir maçının niye Cuma gününe alındığını anlayamadım. Şampiyonluğa oynayan bir takımın maçının niye o güne alındığını öğrenmek istiyorum. Her hafta saatler aynı olmalı aslında ama Cuma günü oynamayı da doğru bulmuyorum. Bu konuda talebimiz olabilir ama talepler pek dikkate alınmıyor. Bu uygulamanın ne yayıncı kuruluş, ne federasyon ne de Türk futboluna yararı olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonra her maç final maçı".

Güneş, seyircinin aşırı motive olmuş halinin takımı etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Karadeniz'in hırçın dalgaları var. Denizin dalgalı olmasını seviyoruz. Stres de hayatımızın her bölümünde var. Böyle yaşamayı seviyoruz. Rahat etmek istiyorsak futbol oynamamamız lazım. Burası böyle bir şehir. Hakemler ve rakip hakkında konuşmak istemiyorum. Siz zaten değerlendirmelerinizi yapıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Güne, hafta içinde disiplinsiz davranışı nedeniyle antrenmandan çıkartılan Engin'in kadroda olmamasıyla ilgili olarak ise, "Fiziksel olarak eksikliği var. Günde iki antrenman yapıyor. Bazen ayağında zorlanma hissediyor" dedi.

SAĞLAM: FİNAL PASLARINI VEREMEDİK

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında, "Şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor karşısında, çok güzel bir atmosferde zorlu bir maç oynadık. Üçüncülük mücadelesi verdiğimiz Gaziantep'in puan kaybettiği haftada puan alarak kendimize kredi oluşturmak istedik. Aslında ilk yarıda pozisyon bulduk, direkten dönen topumuz oldu. Rakibe karşı üstünlük kurduğumuz bölümler vardı. Final paslarını veremedik. 'Atalım' derken kalemizde gölü gördük. Karşınızda Trabzonspor var tabi. Mağlup duruma düştükten sonra hem gol bulmak hem rakibin etkili silahlarına karşı önlem almak kolay olmuyor. Oyunu rakip alana yıktığımız dönemlerde ofansif anlamda etkin olamadık. Pozisyon üretmekte zorlandık. Son haftalardaki sıkıntımızı yine yaşadık. İstemediğimiz sonuç aldık. Genel anlamda iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Ama bunu maalesef sonuca taşıyamadık. Trabzonspor'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum" dedi. Sağlam, takımın 6 haftadır kazanamamasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Bu dönem içinde çok kötü oynadığımız Ankaragücü maçı var. Onun dışında kazanabileceğimiz oyunları oynadık ama her takımda olduğu gibi iniş – çıkışlar yaşadık. Önümüzdeki hafta oynacağımız maçla birlikte kazanamama sıkıntısını üzerimizden atatacağız. 103 maç oldu ama ilk kez 2 maç üst üste kaybettik" ifadesini kullandı.

ALANZİNHO: BİZ KAZANDIKÇA RAKİPTE BASKI OLUŞACAK

Trabzonsporlu Cale, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Çok güçlü bir takıma karşı güzel maç oynadık. Bursaspor zirve için mücadele ediyor. Fenerbahçe'nin kazanmasının ardından durum daha zor hale gelmişti. Ama bu zorluğun altından kalkmayı bildik ve yolumuza devam ediyoruz. Bir aylık süreden sonra ilk 11'de oynadım ve ilk 25 dakika biraz zorlandım ama sonra toparladığıma inanıyorum" dedi. Alanzinho ise, "Fenerbahçe'nin kazanmasından sonra bu maçın önemi artmıştı. Zorlu mücadele oldu. Rakibimiz de önemli pozisyonlar yakaladı ve buradan üç puan çıkarmayı başardık. Biz kazandığımız ve hata yapmadığımız müddetçe rakibimizin önümüze geçme olasılığı yok. Kazandıkça kendimize güvenimiz de artacak. Biz kazandıkça onlar daha sıkıntılı zamanlar yaşayacaktır" diye konuştu.

BEKİR: SAHADAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Bursasporlu Bekir, "Trabzon'a 3 puan parolasıyla geldik. Gaziantep'le farkı açmak istiyorduk. Takım halinde iyi mücadele ettik. Belki üretken değildik ama mücadele açısından iyiydik. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Artık üçüncülük şansımızı devam ettirmek için Manisa maçına bakacağız. Kötü seriyi Manisa maçıyla sona erdirmeyi amaçlıyoruz. Bursaspor bu sahadan alnının akıyla çıktı. Bazı lafları söyleyenler bu maçtan sonra biraz utanmışlardır. Bursaspor camiasını Trabzon'dan yüzümüzün akıyla çıkardığımıza inanıyorum. Takım arkadaşlarımı kutluyorum" dedi. Vederson ise, "Takım arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Belki 3 puan alamadık ama herkes gösterdiği performansla alkışı hak etti, kendini kanıtladı. Halen üçüncülüğümüzü koruyoruz. Bunu devam ettirmek için kazanmaya başlamamız gerekiyor" ifadesini kullandı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title