Haberler

Trabzonspor Basketbol Takımı Ligden Çekildi

Güncelleme:

Trabzonspor Basketbol Kulübü, 2018-2019 sezonunda profesyonel basketbol liglerinde yer almayacaklarını açıkladı.

Trabzonspor Basketbol Kulübü, yaptığı açıklama ile 2018-2019 sezonunda profesyonel basketbol liglerinde yer almayacaklarını duyurdu.

İşte Trabzonspor'dan yapılan açıklama:

"Günlerdir herkesin beklediği, tahmin ettiği açıklamayı, sizlerle paylaşmaktan büyük üzüntü duymaktayız. Ne yazık ki, Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği olarak, 2018-2019 sezonunda profesyonel basketbol liglerinde yer alamayacağız. Yılların birikimiyle oluşan ağır maddi yüklerin, küresel boyuttaki ekonomik krizin de etkisiyle, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı sıkıntıları ne yazık ki aşamadık. Sponsor bulabilmek adına çalmadık kapı bırakmamamıza rağmen, kulübümüzün sorunlarını çözmeye yetecek kaynağı bir türlü oluşturamadık. Açıkçası, bu açıklamayı yapmak için son dakikaya kadar beklememizin tek sebebi de, geçen haftaya kadar hala arayışlarımızın sürmesiydi. Ancak tüm girişimlerimiz ve görüşmelerimiz olumsuz sonuçlanmıştır.

Kurulduğu günden bu yana kulübümüze hizmet eden herkese, bu vesileyle de olsa bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Sayısı yüzlere varan bir grup insan, gecesini gündüzüne katarak bordo-mavili renklerin, parke salonlarda layık olduğu şekilde temsil edilmesi için çalıştı ve çabaladı. Bu çabaların sonucunda unutulmaz finaller oynadık, coşku dolu galibiyetler elde ettik. Üzüldüğümüz, kızdığımız, hayal kırıklığına uğradığımız zamanlar da oldu, ama omuz omuza pes etmeden Trabzonspor Basketbol Kulübünü Tahincioğlu Basketbol Süper Liginin bir parçası olarak tutmayı hep başardık. Sahada bükülmeyen bileğimizi ne yazık ki ekonomik sorunlar "şimdilik" büktü. Ancak hala "pes" demedik. Altyapı seviyesinde faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ederek, Trabzonlu gençlerin basketbol sevdasına ev sahipliği yapma görevimizi sürdüreceğiz. Şartlar düzeldiğinde, bu kenti gururlandıran Trabzonspor, tekrar profesyonel liglerdeki yerini alacak.

Yaşanan sıkıntılı süreçte bize desteklerini her daim gösteren Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Basketbol Fedarasyon Ceo'su Ömer Onan'a tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz. Ligden çekilme kararını alırken, öncelikle kulüp emekçilerimiz olmak üzere, basketbol ailesine olan maddi yükümlülüklerimizi de, ekonomik koşullarımız elverdiği ölçüde yerine getirmeye çalışacağımızın bilinmesini isteriz.

Tekrar görüşmek üzere!

Kaynak: Haberler.com / Spor

Trabzonspor basketbol Spor Haberler

500

Yorumlar (13)

antits:

beter olsun

8
11
yanıtYanıtla
trabzon candır:

kapa çeneni

yanıt3
yanıt0
gs:

beter olsunlar darısı futbol takımının basına 4. buyukmus papucumun buyugu 29 yıldır samp olmamıs takıma buyuk mu denır zamanında lıgde zonguldaktan rızeye kadar karadenız takımı doluydu o ara aldı sampıyonlukları bedavadan şimdı surunuyorlar

3
13
yanıtYanıtla
Fırtına 61:

İftira büyük günahtır. Karadeniz takımlarıyla yapılan maçları tek tek kontrol ettim. Hiçte senin dediğin gibi olmamış. Tam tersi, Karadeniz takımları ligdeyken daha çok İstanbul''a yaramış maç sonuçları. Bizi şampiyonluktan bile ettikleri sezonlar oldu. Diğer taraftan büyüklük şampiyonlukla oluyorsa sen haklısın. Ama mesele şampiyonluk sayılarıyla alakalı değildir. Evet bir etkendir ama büyüklük için sadece bu kriter yetmez. Akçaabat ile 1-1 kaldık ve o sene Fenerbahçe 2 puan fark şampiyon oldu

yanıt2
yanıt3
gonyalı ts:

Ne oldu canım 4 0 zoruna mı gitti. 4 0 hala içinde duruyor herhalde. Beypazarı sodası iç rahatlatır. Ayrıca Trabzon şehri futbol şehridir. bu ts basketbol takımı tamamen farklı bir spor kulübüdür. Futbol takımı ile ilgisi yoktur. Ekonomik gücü olmadığı Çekilmeleri iyi oldu.

yanıt6
yanıt2
Trabzon:

Trabzonda dogal afet vb. Birsey olsa sevinecek tipler var burada. Merak etmeyin biz bize yeteriz. Siz kendinizi düşünün

7
1
yanıtYanıtla
TURAN:

Diğer takımlar da çekilsin. Bir fenerle galatasaray kalsın. Hani en büyükler ya :D kendi aralarında kapışıp dursunlar. . . Zaten bu saatten sonra bi cacık olmaz

3
4
yanıtYanıtla
...:

EZİK HAMSİLER

3
3
yanıtYanıtla
çebni:

yakında fitbol takımında çekerler tırabzonkular çebten para vermezler .

3
3
yanıtYanıtla
antalya 07:

arkadaşlar çok ironik bir durum gerçekten çok üzüntü verici maalesef basketbola ilgi yok denecek kadar az inanın diğer takımlarında durumu farklı değil sponsoru olanlar dışında ayakta kalması çok güç hele 2. ligde durum içler acısı çoğu oyuncu para bile almıyor futbol takımlarına ayrılan korkunç bütçelerin 1 i basketbol takımlarına ayrılabilseydi keşke yazık çok yazık olmuş. .

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title