Haberler

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Çorlu'da

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Çorlu Trabzonspor Taraftarlar Derneği'ni Ziyaret Etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Çorlu Trabzonspor Taraftarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Derneğin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan ziyarette Dernek Başkanı Ali Saral ve dernek üyeleri, Başkan Şener'i alkışlarla karşıladı. 4 katlı dernek binasını gezen Başkan Şener, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. "Yattara ile 3 yıllık sözleşme yaptık, Yattara işi bitti" diyen Başkan Şener, "Yattara Trabzonspor'un sözleşmeli futbolcusu. Beşiktaş 'Bize gelir misin?' demiş, ama Yattara ile geçen gün sözleşme imzaladık. Yattara konusu bitti" dedi.

Gökdeniz'in Türkiye'nin yetiştirdiği yıldız futbolculardan biri olduğunu ve enteresan özellikleri olan bir oyuncu olduğunu belirten Başkan Sadri Şener, "Benim takımımda bana faydası olana ben 'Yıldız' derim. Gol atan benim için makbuldür. Çok süper özellikleri olabilir, ama bana sonuç faydası lazım. Benim şu anda 41 puanım var, 50-60 puanda olmam lazımdı" diye konuştu.

Yeni yapılacak transferlerle ilgili de konuşan Başkan Şener, "Bir tane Alman kaleci alıyoruz. Bundesliga'da Wolfsburg'da oynayan kaleciyi alacağız. Haftaya Trabzon'a gelerek imzayı atacak. Bonservis bedeli ödenmeyecek. Yöneticilerimiz Pazartesi günü Belçika'ya gidecek, orada Kolombiyalı bir orta saha oyuncusu ile görüşecekler. Son görüşmeyi yapacaklar. Tunuslu iki oyuncu ile görüşmelerimiz var. Ayın 20'sinde şampiyonluk maçı oynayacaklar, etik olarak bekliyoruz, ancak ikisi de Türkiye'ye gelmek istiyor.

Birisi için oranın Rıdvan'ı deniyor. İsimlerini ve takımlarını söylemeyeyim ama Türkiye'den de birkaç oyuncu ile görüşüyoruz. 4 tane direkt oynayacak yabancı, 4 tane yerli 4 tane de genç oyuncu almak için plan yaptık. Bununla ilgili hayali olmayan ciddi bir bütçe oluşturduk. Benim düşüncem, Haziran ayı gelmeden kulübe imza için gelsinler, sonra herkes tatiline gitsin. Kamp programımız da aşağı yukarı belli oldu. Almanya'da Bremen yakınlarında kamp yapacağız. 10-12 milyon euro bütçe oluşturduk. Bu gerçek bir bütçe, sanıyorum Galatasaray'ın bütçesinden de fazla" diye konuştu.

Genç jenerasyona Trabzonspor'u borçsuz devretmek istediğini söyleyen Başkan Şener, "Biz de insanız, hata mutlaka yaparız ama yeni transfer sezonunda minimum hata yaparsak, hata yüzde 20-30'larda kalırsa, yüzde 70-80 doğru futbolcu seçmiş olursak, yarışır bir hale geliriz. Türkiye liglerinde tekrar eski, özlenen günlere kavuşuruz. Önce Avrupa'ya giden bir Trabzonspor yaratmak istiyoruz. Her sene hedefimiz şampiyonluk. Zaten Trabzonspor başka bir şey için kurulmamış. Esasında bizim Trabzonspor ambleminin altına 'Bu takım 1967'den itibaren şampiyonluğa oynar' yazmamız lazım. Başka bir gayemiz de yok zaten" dedi.

Turkcell Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçı ile ilgili çıkan spekülasyonların sorulması üzerine Başkan Şener, "Trabzonspor'un tarihinde 'Yatma' yok. Bizim prestij maçımız, bu sene büyük maçları kazanamadık. Böyle bir fırsat yakaladık. Aynı şekilde Fenerbahçe son hafta bize gelecek, bunların şampiyonluğa oynayıp oynamaması bizi çok ilgilendiren bir durum değil. İnşallah, bu maçtan 3 puan almak istiyoruz. Yattara'nın yeni sözleşme imzalaması, Barış'ın sözleşmesinin uzatılması, yöneticilerimizin yaptığı olumlu görüşmeler, ekibimizin iyi olması futbolculara moral getirdi. Kampta hepsi moralli, bunlar 3 ihtimalli maçlardır, ama inşallah galip olarak sahadan ayrılırız" şeklinde konuştu.

Başkan Şener, kulüplerin büyüklüğünü meydana getiren bir takım kriterlerin bulunduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Puan olarak biraz aşağılarda olmamız bizim büyük olmamamız anlamına gelmez. Kulüplerin büyüklüğünü meydana getiren bir takım kriterler var. 6 kere şampiyon olmuşuz. Bizim kuruluş tarihinden bugüne kadar elde ettiğimiz kupalarla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın 1900'lü yıllardan beri elde ettiği kupaları ortalamaya koyarsanız, biz birinci sırada çıkarız. Çorlu'da modern biz binamız var. Bu son derece hoşuma gitti. Bizim dışımızda böyle binası olan bir kulüp daha gösterin. Sivas takımının aldığı başarıdan çok da mutlu oluyorum ama geçen Beşiktaş maçlarını televizyondan izledim. Sivaslı Kartallar pankartı gördüm. Trabzon'da, Trabzonlu Kartallar, Trabzonlu Fenerliler görebiliyor musunuz? Türkiye'de bunun başka tek bir örneği yok. Bu büyüklüğün başka bir tarifidir. Bu kulüp 40-50 milyon YTL borca geldiğinde bile, bir sürü yönetici adayı çıkıyor. Başka kulüplerde bu olmaz. Trabzonspor'un büyüklüğü tartışılmaz bundan kimsenin endişesi olmasın." (KÇ-KÇ-NÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title