Haberler

Trabzonspor 20. Olağan Divan Genel Kurulu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, transfer için hatırı sayılır bir bütçe ayırdıklarını belirterek, transferi borçlanmadan halletmek istediklerini söyledi.

Trabzonspor 20. Olağan Divan Genel Kurulu, Kulüp Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, eski ve yeni yöneticiler ile divan kurulu üyelerinin katılımıyla Zorlu Grand Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yönetime geldikleri günden bu yana geçen süreyi değerlendirdi, transferlerdeki son durumu anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana kulübün borçlarında önemli miktarda azalma meydana geldiğini ifade eden Başkan Şener, yaklaşık 20 milyon YTL bir borç ödendiğini söyledi.

Gökdeniz Karadeniz'in Rusya'nın Rubin Kazan takımına transferinden ciddi bir kaynak elde ettiklerini kaydeden Başkan Şener, "Bugüne kadar 20 milyon YTL civarında bir borcu ödedik. Gökdeniz Karadeniz'in transferinden elde edilen kaynakla yapılan ödemelerle borcumuz 22 milyon 500 bin YTL'ye indi. Bunun yanında Digitürk'ten gelen gelirimizin temlikleri de Mayıs ayında sona eriyor. 2008-09 sezonu geliri direkt kulübümüze gelecek. Bunun dışında İstanbul'daki benzin istasyonu ihalesini de, itirazlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda da belli bir noktaya getirdik. Orada hukuki açığı kapatabilmek için olağan genel kurul yapacağız. O firmaya istasyonu devredebilmek için olağan genel kuruldan izin isteyeceğiz. Bu da gerçekleştiği an 2 milyon dolar peşin para, ilave olarak her yıl da 150 bin dolar kulübümüze para girmiş olacak" dedi.

"Transferlere hatırı sayılır bir bütçe ayırdık" diyen Başkan Şener, "Borçlanmadan işleri çözmeye çalışıyoruz. Hocamızın nezaretinde ve diğer hocaların nezaretinde transfer çalışmalarını yürütüyoruz. Şu anda 4 yabancı futbolcu ile anlaşma aşamasındayız. Milli Takım stoperi Ceyhun Gülselam ile Genel Saymanımız Mahmut Aksu salı günü Almanya'da sözleşme imzalayacak. Diğerlerini de bu hafta sonuna kadar tamamlayacağımızı düşünüyorum. Türkiye içinde de 3-4 çok önemli futbolcu ile görüşmelerde son noktaya geldik. Haziran ayında kampa giderken transferleri bitirmiş bir takım yapacağımızı söylemiştik. Bu yolda epey bir mesafe aldık. Yabancı futbolcu konusunda da, Yattara'yı Türk yapmayı düşünüyorduk, ama değişen yönetmelik nedeniyle Türk yaptıktan 5 yıl sonra Türk statüsünde oynayabilecek. Onun için İbrahim Yattara'yı da yabancı statüsünde değerlendirmek zorundayız. Yabancı kontenjanını ona göre hesap ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin Trabzon Havalimanı genişleme projesi kapsamında 2-3 yıl içinde bulunduğu yerden kalkacağını hatırlatan Başkan Şener, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin yönetim kurulu kararı ile Trabzonspor'a devredilmesine karar verildiğini belirterek, bu kararın 3 Haziran'da yapılacak genel kurulda oylanacağını söyledi.

Yeni stat projesi ile ilgili konuşan Başkan Şener, yeni stadın Akyazı beldesinde yapılacağını ve bunun karşılığında yapımcı firmaya Hüseyin Avni Aker Stadı ve Yavuz Selim Sahası'nın içinde bulunduğu alanın teklif edileceğini kaydetti.

Yeni stadın yapımının 2011 yılını bulacağına dikkat çeken Başkan Şener, bu süre içersinde de mevcut statta Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte yeni düzenlemeler yaparak stadı büyüteceklerini, maçları da burada oynamayı sürdüreceklerini ifade etti.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ise Trabzonspor'un ne kadar kötü duruma düşerse düşsün her zaman toparlanmasını becerebildiğini belirterek, Bordo-mavili kulübün en kısa zamanda eski günlerine dönmesini ümit ettiklerini ifade etti.

(GŞ-MU-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title