Haberler

Trabzon ve Erzurum`a Direkt Uçuşlar Başlıyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hava ulaşım ağının güçlendirmesi amacıyla sürdürdüğü gayretli çalışmalar sonucunda Anadolujet, Bursa'dan Trabzon ve Erzurum'a direkt uçuş seferleri başlatıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın havadan da erişilebilirliğinin sağlanmasıyla amacıyla önemli bir adım atıldığını belirterek, Bursalıların uçak seferlerine ilgi göstermesi halinde Anadolu'nun başka ketlerine de seferler düzenlenebileceğini belirtti. Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine beklediklerinden çok daha fazla destek sağladığını belirterek, 10 Mart'ta başlayacak uçuşların Bursa için hayırlı olmasını diledi.

Bursa'nın şehirlerarası anlamda da ulaşılabilir bir kent olması amacıyla İstanbul – Bursa arasında deniz otobüsü, helikopter ve deniz uçağı seferlerinin başlatılması yanında Yunuseli Havaalanı sivil uçuşlara açılmasına öncülük eden Büyükşehir Belediyesi'nin, Yenişehir Havaalanı'nın da aktif olarak kullanılması için sürdürdüğü ısrarlı çalışmalar meyvesini verdi. AnadoluJet, Bursa'yı Yenişehir Havaalanı'ndan Trabzon ve Erzurum'a bağlama kararı aldı. AnadoluJet, 10 Mart 2015 itibariyle başlayacağı direkt uçuşları ile Bursalıları ve Bursa iş dünyasını Karadeniz'de Trabzon'a ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ili olan Erzurum'a en ekonomik ve konforlu şekilde ulaştıracak. Bursa'nın havadan da erişilebilir bir kent olması için önemli bir adım olan direkt uçuşlar öncesi Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy'un da hazır bulunduğu ziyarette, uçuşlarla ilgili son hazırlıklar görüşüldü.

Bu imkanı iyi değerlendirmeliyiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Havaalanı'nın aktif olarak kullanılması amacıyla THY ve Anadolujet başta olmak üzere çeşitli havayolu şirketleriyle sürekli görüşme halinde olduklarını hatırlattı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun da Bursa'dan Anadolu'nun değişik kentlerine uçuşların başlayabileceği yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bugün de Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan Bursa'da. Bursa'dan yapılacak direkt seferlerle ilgili son hazırlıklar yapılıyor. Bursa ile en çok bağlantısı olan Trabzon ve Erzurum'a seferler 10 Mart'ta başlayacak. Haftada 3 gün Trabzon ve 3 gün de Erzurum olmak üzere haftanın 6 günü uçuş yapılmış olacak. Böylelikle Bursa ile Anadolu kentleri arasında da bir köprü kurulmuş olacak. Gecikmeli olarak elde ettiğimiz bu hava ulaşımı imkanını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Yeterli ilginin olması halinde Anadolu'nun değişik şehirlerine de seferler düzenlenebilir. Halkımızın uçak seferlerine ilgi göstermesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak biz de her türlü desteği sağlayacağız. Gerek seferlerin kamuoyuna tanıtımı gerekse merkezden havalarına servis konması noktasında her türlü çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Beklediğimizin üzerinde ilgi gördük

Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan da, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden beklediklerinin üzerinde bir ilgi gördüklerini belirterek, Başkan Altepe'ye destekleri nedeniyle teşekkür etti. Bursa'nın Anadolujet için de uzun süredir planlanan bir destinasyon olduğunu dile getiren Doğan, "Şimdilik iki şehre uçuşlar başlatıyoruz ancak bunun devamının geleceğini düşünüyorum. Bu kadar büyük, tarihi mirası güçlü bir şehrin ulaşım ihtiyacının olması gereken nispette gerçekleşmediği ortada. 10 Mart'ta başlatacağımız seferlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bu arada Kent Meydanı – Merinos – Yüksek İhtisas Hastanesi – Kestel - Yenişehir Havaalanı arasında çalışan 80 hatlı Burulaş Otobüsleri Anadolu Jet biletli yolcuları 1 ay boyunca ücretsiz taşıyacak.

Açılışa özel seferler

Anadolujet açılış gününe özel olarak 10 Mart'ta Bursa'dan Erzurum'a saat 15.15 ve Bursa'dan Trabzon'a da 15.15'te havalanacak. Erzurum'dan Bursa'ya saat 11.25'te, Trabzon'dan Bursa'ya da 11.35'te sefer düzenlenecek.
Açılış günü dışındaki normal tarife ise şöyle:

Bursa – Erzurum seferleri Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri yapılacak. Bursa'dan 13.50'da kalkan uçak 15.35'te Erzurum'da olacak. Erzurum'dan 11.30'da kalkan uçak da 13.20'de Bursa'ya ulaşacak.
Bursa – Trabzon seferleri de Pazartesi, Perşembe Cumartesi günleri yapılacak. Bursa'dan 13.50'de havalanan uçak 15.25'te Trabzon'da olacak. Trabzon'dan 11.35'te kalkan uçak da 13.15'te Yenişehir Havaalanına inecek.
Bursa'dan Trabzon ve Erzurum'a 59 liradan başlayan fiyatlarla uçma imkanı sunan Anadolujet'in uçuşları ve kampanyaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden ve 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Erzurum Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title