Haberler

Trabzon: Vakfıkebir'de İshal Tehlikesi

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde, mide bulantısı ve ishal rahatsızlıkları nedeniyle çoğunluğu çocuk 600'ün üzerinde hasta hastanelere ve sağlık ocaklarına başvurdu. İshal vakalarına şehir içme suyundaki kirliliğin neden olduğu bildirilirken, ilçede okullar 2 gün tatil edildi.

Vakfıkebir İlçesi'nde son 2 gündür Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne ve ilçedeki sağlık ocaklarına mide bulantısı, ishal ve kusma vakaları nedeniyle çoğunluğu öğrenci 600'ün üzerinde hasta başvurdu. Dün öğle saatlerinden itibaren hastanelerde yoğunluk artarken, İlçe Kaymakamı Fikret Zaman başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu okulların ilçede bugün sabahtan itibaren 2 gün tatil edilmesine karar verdi. Şebeke suyundan numuneler alınırken, alınan ilk numunelerde kirlilik ve mikrop tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İlçe Kaymakamı Fikret Zaman, dün akşam saatlerinden itibaren hastane ve sağlık ocaklarına yoğun olarak ishal vakaları geldiğini belirterek, "Bu sayı 300'ün üzerine çıkınca kaymakamlık olarak tedbir aldık. Hatta gece de hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldık. Sudan aldığımız numunelerde sularda mikrop tespit edildi. Şu anda ciddi bir tehlike yok. Gelen vakaların bir kısmını Trabzon'daki hastanelere sevk ettik. Vatandaşlarımızı şebeke suyu kullanmamaları konusunda uyardık. Belediye hoparlörlerinden duyurular yaptık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title