Haberler

Trabzon'un Sağlık Merkezi Haline Getirilmesi Çalışmaları

Bölgenin Sağlık Merkezi Olma Yolunda Önemli Mesafeler Alan Trabzon'da Yakın Bir Zamanda Ambulans Helikopterlerin Hizmete Gireceği Öğrenildi.

Bölgenin sağlık merkezi olma yolunda önemli mesafeler alan Trabzon’da yakın bir zamanda ambulans helikopterlerin hizmete gireceği öğrenildi.

Bilhassa son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla bölgenin sağlık merkezi haline getirilmesi yolunda önemli mesafeler alan Trabzon’da, yakın bir zamanda ambulans helikopterlerin hizmete gireceği kaydedildi. İlk etapta Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yomra ilçesinin Kaşüstü beldesindeki yapımı devam eden 400 yatak kapasiteli tam teşekküllü hastanede kullanılacak ambulans helikopterlerin projesinin hazır olduğu öğrenildi. Ambulans helikopterlerin özellikle ulaşımı zor olan yayla ve yüksek köylerdeki durumu acil hastalar ile doğal afetlerde hizmet vereceği ifade edildi.

Öte yandan bir süre önce hayatını kaybeden eski Trabzon valilerinden İsmet Gürbüz Civelek de, Trabzon’un doğal afet bölgesi olması sebebiyle ambulans helikopterlerin gerekliliğini vurgulamış ve bu fikrin projelendirilmesi için girişimlerde bulunmuştu.

(BK-MU-Y)

04.08.2007 13:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title