Haberler

Trabzon'un Projeleri Ankara Etkinliklerinde Tanıtılıyor

Ankara'da dün başlayan "Her Yönüyle Trabzon" etkinliklerinde Trabzon'un projeleri tanıtılıyor.

Ankara'da dün başlayan "Her Yönüyle Trabzon" etkinliklerinde Trabzon'un projeleri tanıtılıyor.

Projeler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası ortak standında sergileniyor. TTSO, "Trabzon ve Doğu Karadeniz'i dönüştüren, Türkiye'yi 2023 taşıyan projelerin altında imzamız var." sloganı ile sergilediği projeler "Trabzon Lojistik Merkezi, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi, Uzungöl'denOvit'e Kış Turizm Master Projesi, Trabzon INN Center (İnovasyon Merkezi), Peynir altı Suyu Tozu Üretim Tesisi Projesi,, Gemi İnşa Sanayi-Üretim Destek ve Ar-Ge Merkezi Projesi, Biyoteknoloji Merkezi" olarak sıralanırken, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, güçlü ve dinamik ekonomik yapısı ile Trabzon'un ürettiği projeler ile Türkiye'nin 2023 hedefine güç kattığını söyledi.

Hacısalihoğlu "Trabzon, bölgesinde Türkiye'nin ihracatta en avantajlı kentlerinden biridir. Rusya Federasyonu ve Kafkaslar'a yakınlığını ile öne çıkan Orta Asya ülkelerine geçiş oluşturan ihracat kapısıdır. Bir milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin en fazla ihracat yapan 15. ilidir. Dünya'da 100'ün üzerinde ülkeye Trabzon'dan ihracat yapılır. Kent içi ekonomisi de 2013 yılı rakamlarına göre 15 milyar doları aşmaktadır. Banka mevduatı açısından güçlü olan ilde 5 milyar doları yakalayan birikim aynı oranda da krediye dönüşmüştür. 100'ün üzerinde banka şubesine ev sahipliği yapmaktadır" dedi.

Öte yandan Devlet eski Bakanlarından Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi A. Celil Öz, bir önceki dönem Trabzon Valisi ve merkez valisi Dr. Recep Kızılcık, TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ziyaret edenler arasında yer aldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Türkiye Trabzon Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

mahmut demirkolluka@konuratalay.com:

tabzonlular fuar için iyi, çalışmışlar.organizasyon da güzel.Lakin izdiham fazla.Yani AKM fuar için iyi projelendirilmemiş.yerleşim bozuk,giriş çıkız yetersiz,alan dar,heryerde folklör trafiyi bozuyor..Yaniden AKM yapmalı,Mevcut olan zaten bir ucube

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title