Haberler

Trabzon'un 4 Bin Yıllık Tarihini Aktaran Müzeye İlgi

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü "şehzadeler şehri" olarak da bilinen Trabzon'da hizmete sunulan Tarih Müzesi'ni yılın 8 ayında yaklaşık 40 bin kişi gezdi.

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü "şehzadeler şehri" olarak da bilinen Trabzon'da hizmete sunulan Tarih Müzesi'ni yılın 8 ayında yaklaşık 40 bin kişi gezdi.

Ortahisar ilçesindeki tarihi binada hizmete sunulan müze kentin 4 bin yıllık tarihine ışık tutuyor. Müzede, her yönüyle Trabzon'u anlatan 400 kitabın yanı sıra kültür, sanat, yaşam, spor ve basın hayatına dair 7 bin 88 materyal ile Osmanlı ve cumhuriyet dönemine ait çeşitli görseller sergileniyor.

Yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören müzeye, yılın 8 ayında yaklaşık 40 bin kişi ziyaret gerçekleştirdi.

"Şehrimizde tarihi bir bellek oluşturduk"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un her yönüyle tarih kokan bir kent olduğunu söyledi.

Müzelerin önemine dikkati çeken Genç, "Ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Bu durum da bizleri sevindiriyor. Amacımız tarihimizle ilgili bütün değerleri bir çatı altında toplayarak, korumak ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bunun için de şehrimizde böyle tarihi bir bellek oluşturduk. İlgiden de son derece mutluyuz."

Genç, müzenin bölgenin en kapsamlı belge ve arşiv niteliği taşıdığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kanuni Sultan Süleyman Fatih Sultan Mehmet Yavuz Sultan Selim Trabzon Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title