Haberler

Trabzon: Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi

Akçaabat Sebatspor Teknik Direktörü Ekrem Al, geçen sezon ligde sıkıntılı günler geçiren kulübün lige iyi bir başlangıç yapması için çalıştıklarını belirterek "Eğer bugün Akçaabat Sebatspor zor durumdaysa bilinçsizce yapılan transferlerin, dışa açılımın o günkü oluşturduğu hasarın bugünlere yansımasıdır. Biz onları telefi etme içersindeyiz" dedi.

Akçaabat Sebatspor Teknik Direktörü Ekrem Al, geçen sezon ligde sıkıntılı günler geçiren kulübün lige iyi bir başlangıç yapması için çalıştıklarını belirterek "Eğer bugün Akçaabat Sebatspor zor durumdaysa bilinçsizce yapılan transferlerin, dışa açılımın o günkü oluşturduğu hasarın bugünlere yansımasıdır. Biz onları telefi etme içersindeyiz" dedi.

Lige tam olarak hazır olmamalarına rağmen kalan iki haftada eksikleri gidermek istediklerini ifade eden Teknik Direktör Ekrem Al "Lige tam olarak hazır değiliz. Lige kadar iki haftamız var. Bu sezon iki aşamalı kamp yaptık. Hem Trabzon'da hem de Bolu'da yaklaşık 1 ay kamp süresi oldu. Bolu'da yaptığımız 11 hazırlık müsabakası var. Elimizde olan 30 kişilik kadroya yeterince her birine şans verdiğimize inanıyoruz. Bu değerlendirmeler neticesinde toparladığımız zaman belli bir çekirdeğin, belli bir oluşumun olduğunu söyleyebilirim. Bana göre iyi bir oluşum oldu. Yaptığımız hazırlık maçları sonuç olarak bize belki iyi ışık vermedi ama takımın genel iskeleti ve yapısı adına olumlu sinyallerde verdi. Bu son iki hafta içerisinde son hazırlıklarımızı yapıp lige hazır hale geleceğiz" diye konuştu.

Abi-kardeş havası içerisinde bir ekip yapmaya çalıştıklarını kaydeden Al, "Dışarıdan kattığımız oyuncu sayısı 3-4 tane, fazla değil. Uyum adına birliktelik adına takım ruhu adına mükemmel bir şey ortaya çıktı. Bizim takımda en iyi olan şey takım ruhu, takım birlikteliği, takım arkadaşlığı. Gerçekten bizi zorlayan bizi böyle antrenmanlarda zor durumda bırakacak yoğun kamp döneminde, yoğun strese rağmen hiçbir sorunla karşılşamadık. Bu takım ruhunun olması bizim yüzde 50'imiz demektir. Bu kaliteye futbolcu ve takım kalitesini katarsak ligde iyi şeyler olacak bizim için. Eksiklerimiz mevkii olarak yok, ama daha iyisini daha kalitelisini katma adına yönelişlerimiz oldu. Bir takım engellerle karşılaştık. O yüzden mevcut kadro ile yetinmeye çalışacağız" diye konuştu.

"KULÜBÜ ESKİ MİSYONUNA KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Akçaabat Sebatspor'un yine eski misyonuna kavuşması için elinden geleni yaptığını kaydeden Ekrem Al, "Ben zaten Akçaabat Sebatspor'da yaşadığım süre içerisinde Akçaabat Sebatspor'un bugüne kadar gelen misyonunda kendi değerleri ile başarıya ulaştığı, bu değerlerden iyi oyuncular çıkardığı ve Türk futboluna kattığı görülmektedir. Başarılarında da yine yöresel futbolcuların olduğu gözlenmiştir. Ben de aynı felsefeyi oturtmak durumundaydım ve onu da yaptım. Kendi değerlerimizle kendi öz çocuklarımızla beraber devam edeceğiz. Bunun örnekleri de var. Süper Lig dahil diğer liglerde mücadele ettiğimiz zaman dışarıdan çok yüklü transferlerle Akçaabat Sebatspor'un başarılı olduğu bir yıl yoktur. Onun için bu yıkımın bu parçalanma nedeninin altında bu yatıyor. Eğer bugün Akçaabat Sebatspor zor durumdaysa bilinçsizce yapılan transferlerin, dışa açılımın o günkü oluşturduğu hasarın bugünlere yansımasıdır. Biz onları telefi etme içerisindeyiz. Mütevazi bir kadro, ama çok iyi şeyler düşünen, çok büyük şeyler düşünen bir ekip anlayışı içersinde, amatörce düşünüp profesyonelce oynayarak yola koyulacağız" dedi.

Akçaabat Sebatspor'un sadece kendi yöresinde değil dışarda da sempatisini kaybettiğini ifade eden Ekrem Al, "Biz gittiğimiz yerlerde bir hayli problemle karşılaşıyoruz. Eskiden Trabzonspor'a düşman olan kulüpler bile Akçaabat Sebatspor sevgisi içerisindeydi. Mütevazi, sevecen bir tavrı vardı kulüplerin. Ama bu son yıllarda yaşanan olaylar ve kamuoyuna yansıtılanlar Akçaabat Sebatspor'u iyice yok etmiş. Gittiğimiz yerlerde nahoş tezehüratlarla karşılaşıyoruz. Olumsuz tavırlarla karşılaşıyoruz. Futbolcu alımlarında perde arkasında bize karşı oynanan oyunları görüyoruz. Lobisi olmayan, arkası olmayan, insanı olmayan bir kulüp durumuna düşmüş. Kendi içinde de barışık değil, halkıyla toplumla ve şehri ileride barışık değil, bir kopukluk ve bir iletişim noksanlığı var. Ancak bunu da halledecek olan ekiptir, ekibin oluşturduğu değerlerdir. Ne yazıkki 80 yıllık bir kulüp yeniden bir yapılanma içersine giriyor. Eski anlayışını oturma çabası içinde oluyor. En çok üzücü nokta da bu zaten. Biraz işimiz zor, ama bütünleşmeyi de sağlayacak olan başta yönetim, bizler ve takımdır" diye konuştu.

Ekrem Al, ligin ilk 3-4 haftasını hasarsız geçmek istiediklerini ifade ederek "Yıpranmadan bu süreyi geçmek istiyoruz. Akçaabat Sebatspor'un şampiyonluğa oynayacağından bahsetmek bizim için abartılı bir durum olur. Hedefimiz Akçaabat Sebatspor'un rahat bir lig geçirmesidir. Orta sıralarda yer alarak kendini tamamlaması gerekir. Eski yaralarını sarsın ama korkulu rüya görmesin bana göre bu başarı olur. Bu sezon ligde zorluk yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Ama zorluğu yaşatan bu takım olmaz. Futbolcular olmaz, biz olmayız. Eğer dış etkenler bunu oluşturursa buna bir şey diyemem. İlk 6'yı zorlarız diye düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title